Președintele Cehiei avertizează: Rusia trebuie să piardă în Ucraina, altfel va fi „extrem de costisitor”

0
Publicat:

Preşedintele Republicii Cehe, Petr Pavel, a îndemnat miercuri Europa să nu se lase descurajată de prelungirea războiului din Ucraina.

Petr Pavel FOTO AFP
Petr Pavel FOTO AFP

„Vă încurajez pe toţi să rezistaţi descurajării în faţa războiului. Rusia trebuie învinsă în Ucraina”, altfel „va fi un eşec extrem de costisitor pentru noi”, a spus Petr Pavel în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

„Vă încurajez să nu cedaţi promisiunilor false şi populismului. Susţineţi Ucraina din toate puterile”, a adăugat preşedintele Republicii Cehe.

AFP apreciază că președintele ceh face aceste declarații într-un moment în care efortul de război al Ucrainei se erodează vizibil atât în Europa, cât şi în Statele Unite.

În Slovacia, partidul unui politician care s-a opus explicit ajutorului militar pentru Ucraina a obținut majoritatea în alegerile de sâmbăta trecută. În Statele Unite, acordul provizoriu la care a ajuns Congresul în vederea evitării blocării executivului federal a lăsat deschisă problema asistenţei pentru Ucraina.

Miniştrii de Externe din cele 27 de state membre UE au promis însă o „susţinere durabilă” pentru Ucraina în cadrul unei reuniuni istorice desfășurate luni la Kiev, reaminteşte AFP, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite