Povestea lui Vasile, câinele-erou din Ucraina care și-a ros singur laba pentru a se elibera din capcana rușilor FOTO

0
Publicat:

Aceasta este povestea emoționantă a lui Vasile, un Cane Corso, care a servit timp de mulți ani într-un pluton de recunoaștere al pușcașilor marini ucraineni, potrivit Olenei Bilozerska, o fostă jurnalistă care acum este soldat în armata Ucrainei. 

Vasile, câinele-soldat din Ucraina FOTO: Twitter
Vasile, câinele-soldat din Ucraina FOTO: Twitter

Vasile, a rămas blocat într-o capcană de sârmă ghimpată în apropierea tranșeelor rusești și și-a ros propria labă pentru a se elibera și pentru a se întoarce la plutonul său. Câinele a fost „lăsat la vatră”, iar recent a primit o proteză și poate merge din nou pe patru picioare, notează Euromaidan.

Vasile a fost într-un pluton de recunoaștere al pușcașilor marini ucraineni, antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere. Timp de luni de zile, a locuit în tranșee împreună cu alți soldați, fiind prietenul lor, mascota și un membru valoros al unității. 

Într-o zi, Vasile a dispărut. Câțiva militari au pornit în căutarea lui. În cele din urmă au lansat o dronă și au văzut că Vasile este prins într-o capcană în zona inamică. Acesta se încurcase în sârmă ghimpată, din care nu putea elibera. 

A fost practic imposibil să se organizeze o misiune de salvare, deoarece Vasile se afla pe teritoriul inamic și soldații ucraineni nu puteau merge să-l salveze fără riscul de a fi împușcați. Cu toate acestea, echipa ucraineană a refuzat să renunțe și a discutat despre cea mai bună modalitate de a-și salva prietenul patruped. Ei au plănuit o acțiune pe timp de noapte. 

Cu toate acesta, Vasile le-a luat-o înainte. 

„Vă vine să credeți sau nu, și-a ros propria labă și s-a întors acasă în trei picioare. Vasile a refuzat să rămână captiv și a preferat să se mutileze decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier. Eroul nostru, Vasya, a fost lăsat la vatră în mod onorabil”, a mai scris Euromaidan Press, preluând relatarea Olenei Bilozerska. 

Povestea câinelui-erou s-a viralizat rapid și a fost preluată pe multe conturi de socializare. 

„Nu exista nicio posibilitate să fie salvat fără ca (soldații) să fie împușcați. A doua zi, (Vasile) s-a întors la trupele ucrainene, după ce și-a ros propria laba ca să se elibereze”, a relatat contul de Twitter War Dogs of Ukraine.

Din fericire pentru Vasile, lucrurile nu au rămas așa. El a fost „lăsat la vatră” și, mai mult, recent a beneficiat de o operație prin care i s-a montat o proteză, iar acum poate să se deplaseze din nou pe patru picioare. Câinele s-a întors acasă, la familia stăpânului său.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri