Politişti germani, mituiţi cu fast-food. Cinele gratuite ar fi avut loc pe parcursul a 10 luni

0
Publicat:

Procurorii germani au deschis o anchetă de corupţie după ce s-a aflat că mai mulţi poliţişti din Hanovra ar fi fost trataţi de mai multe ori cu currywurst, iar instructorul unui curs de formare profesională ar fi plătit nota, informează DPA.

Polițiștii sunt bănuiți că au mâncat gratis currywurst FOTO Shutterstock
Polițiștii sunt bănuiți că au mâncat gratis currywurst FOTO Shutterstock

Şaptesprezece angajaţi de la Direcţia Centrală de Poliţie din Hanovra (ZPD) sunt suspectaţi că au acceptat să mănânce gratuit acest popular fel de mâncare, constând din cârnaţi crestaţi sau tăiaţi, acoperiţi cu ketchup şi pudră de curry, a indicat procuratura locală, potrivit unui anunţ făcut marţi de către un purtător de cuvânt, anunță Agerpres.

Currywurst este un fel de mâncare de tip fast-food îndrăgit într-o mare parte din Germania. Cinele gratuite ar fi avut loc pe parcursul a 10 luni şi ar fi putut costa până la 2.000 de euro, au declarat procurorii. Aceştia suspectează că motivul din spatele presupusului act de corupţie ar fi putut fi legat de influenţarea evaluărilor cursului şi de obţinerea de recenzii pozitive din partea cursanţilor. „S-ar putea să fie aşa şi de aceea suntem obligaţi să cercetăm", a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii.  

Inventat în 1949 la Berlin

Currywurst a fost inventat la Berlin în 1949 de bucătăreasa germană Herta Heuwer, care a oferit alcool soldaților britanici aflați în capitala germană după război pentru a obține condimentele indiene, scrie g4media.ro.

Felul de mâncare a luat amploare datorită costului redus, conținutului de proteine și comodității: Currywurst se mănâncă de obicei cu o furculiță de unică folosință, în picioare sau așezat, adesea alături de cartofi prăjiți.

Un sondaj YouGov realizat în 2022 a constatat că 45% dintre adulții germani au declarat că preferă doner kebab în locul currywurst, în timp ce 37% au ales currywurst. O mare parte din această diferență a fost generațională, bărbații mai în vârstă preferând în mare parte currywurst, iar fanii doner kebab fiind mai tineri și mai mult de sex feminin.

Ca o odă adusă acestui fel de mâncare, Berlinul a avut chiar și un muzeu al currywurst-ului. Dar acesta s-a închis la sfârșitul anului 2018, chiar înainte ca currywurst să alunece din fruntea clasamentului anual al Apetito.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite