Poliţia ungară a arestat la Budapesta un norvegian suspect de terorism

0
Publicat:

Unitatea antiteroristă ungară TEK a arestat săptămâna trecută un cetăţean norvegian care locuia în Budapesta, suspectat de pregătirea unui atac terorist, informează marţi site-ul police.hu, preluat de MTI.

Bărbatul a fost condamnat de mai multe ori în ţara natală. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Bărbatul a fost condamnat de mai multe ori în ţara natală. FOTO Shutterstock (Arhivă)

TEK a informat Biroul Naţional de Investigaţii al forţei poliţieneşti de reacţie rapidă că bărbatul în vârstă de 45 de ani a difuzat pe un site de distribuire a materialelor video mai multe înregistrări în care arată că pregăteşte un atac pentru uciderea unui mare număr de victime. Suspectul vorbea în general în norvegiană, însă a ameninţat şi în engleză, scrie Agerpres.

Anchetatorii ungari au contactat poliţia norvegiană, de la care au aflat că bărbatul fusese condamnat de mai multe ori în ţara natală pentru infracţiuni cu violenţă şi sexuale.

Suspectul a fost arestat în locuinţa pe care o închiriase în Budapesta miercurea trecută, iar poliţia a confiscat echipamente informatice găsite la percheziţie. O instanţă a decis sâmbătă arestarea lui preventivă, la Institutul de Supraveghere Judiciară şi Psihiatrie, mai arată site-ul citat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite