Planul Rusiei pentru reconstrucția orașului ucrainean Mariupol

0
Publicat:

O copie a unui plan al Rusiei pentru reconstrucția orașului Mariupol, în mare parte redus la ruine de către armata rusă într-una dintre cele mai mari bătălii din războiul din Ucraina, a fost publicată, miercuri, de site-ul de știri rusesc The Village, relatează The Moscow Times.

Orașul Mariupol a fost scena celor mai mari bătălii din războiul din Ucraina.
Imagine cu distrugerile din Mariupol FOTO Profimedia

În planul de reconstrucție, care va dura până în anul 2035, este stabilită restaurarea locuințelor private și a clădirilor de apartamente. 

Autorii planului au estimat că în anul 2022 populația Mariupolului este de 212.000 de locuitori, însă susțin că va ajunge la numărul de dinainte de război: 450.000 de locuitori până în anul 2030. 

Conform autorităților ucrainene, peste 20.000 de persoane au murit în timpul asediului orașului de către Rusia, în timp ce mulți alții au fugit.

Mai mult decât atât, în planul rus este menționat faptul că industria trebuie să devină coloana vertebrală a economiei orașului, așa cum era înainte de război.  

De asemenea, rușii plănuiesc să construiască un nou parc industrial care să ofere locuri de muncă pentru circa 9.200 de persoane. Acesta ar urma să fie construit pe teritoriul uzinei Azovstal, în care mii de civili şi luptători au rezistat timp de câteva săptămâni în pofida bombardamentelor armatei ruse. Ajunşi la capătul puterilor şi aflaţi în imposibilitatea de a primi ajutoare, aceştia s-au predat.

Planul include, totodată, reconstruirea Teatrului Dramatic Mariupol, care a servit drept refugiu pentru mii de cetăţeni și a fost atacat de armata rusă. 600 de persoane, printre care și copii, au murit în urma bombardamentelor ruse. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite