Bătălie pe viaţă şi pe moarte. Imagini cu luptele din interiorul oţelăriei Azovstal, ultimul bastion ucrainean în Mariupol VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azovstal FOTO Shutterstock
Azovstal FOTO Shutterstock

Ultimul bastion al Ucrainei în oraşul-port Mariupol, uzina Azovstal, rezistă în continuare în faţa atacurilor concentrate ale ruşilor.

Imaginile au fost filmate chiar de militarii ucraineni care apără oţelăria Azovstal, singurul obiectiv pe care ruşii nu l-au cucerit în Mariupol, oraşul-port al Ucrainei.

„Apărătorii continuă să atace inamicul din poziţiile pe care le capturaseră anterior pe teritoriul uzinei Azovstal. Şi acest lucru se întâmplă în ciuda utilizării constante de către inamic a aviaţiei, artileriei navale şi de tun, tancurilor şi a altor arme”, scriu cei de la Nexta pe contul de Twitter.

La începutul acestei săptămâni, Kievul anunţat că peste 1.000 de militari dintre trupele sale, mulţi dintre ei răniţi, au rămas în oţelăria Azovstal, adăpostindu-se în labirintul de buncăre şi tuneluri din epoca sovietică de soldaţii ruşi care în prezent controlează Mariupol.

Un comandant al Brigăzii 36 Marine blocat în oţelăria Azvostal din Mariupol a făcut miercuri un apel direct la Elon Musk să îi ajute să părăsească în siguranţă oraşul, care este asediat de forţele ruse de săptămâni întregi, şi să ajungă într-o "ţară intermediară"

Serghei Volina, comandantul Brigăzii 36 Marine, a declarat că şi-a creat un cont de Twitter cu scopul unic de a-l contacta pe Musk.

„Lumea vorbeşte că vii de pe altă planetă să îi înveţi pe oameni să creadă în imposibil”, a scris Volina pe Twitter.

„Planetele noastre sunt una lângă cealaltă, deoarece eu locuiesc acolo unde este aproape imposibil să supravieţuieşti. Ajută-ne să plecăm din Azovstal într-o ţară intermediară. Dacă nu tu, atunci cine o poate face?”, a adăugat el.

Comandantul a cerut „fiecărei persoane de pe planeta Pământ” să se asigure că Musk i-a văzut postarea.

Vă recomandăm şi: 

Mii de civili au fost ucişi în Mariupol, iar „adevărata amploare” a atrocităţilor nu a fost încă dezvăluită, anunţă ONU

Ucraina, dispusă să elibereze prizonieri de război ruşi pentru ucrainenii răniţi în Azovstal. Reacţia Rusiei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite