Părinții care și-au torturat fiul pentru că e gay: „Ori te întorci la normalitate, ori te arunc de la balcon!”

0
Publicat:

Un incident șocant care a avut loc în Italia nu a rămas fără urmări. Doi părinți au fost condamnați la un an și patru luni și, respectiv, doi ani de închisoare, după ce și-au torturat fiul pentru că e gay. Tatăl l-a obligat să alerge dezbrăcat noaptea pe străzi.

Adolescentul a fost maltrat de părinți pentru că este gay FOTO Shutterstock
Adolescentul a fost maltrat de părinți pentru că este gay FOTO Shutterstock

Participarea la un curs psihologic într-un centru autorizat, acesta este angajamentul pe care și l-au luat părinții în momentul în care au ajuns în fața instanței pentru că și-au amenințat și umilit fiul homosexual, cu scopul de a-l face să "devină heterosexual". Mama și tata, care între timp l-au despăgubit pe adolescent (asistați de avocatul Mauro Scaramozzino), au negociat o pedeapsă de un an și patru luni și, respectiv, doi ani de închisoare, relatează torino.corriere.it.

Amândoi au primit pedepse cu suspendare (așa cum prevăd reglementările Codului roșu) datorită participării la cursul de "recuperare".

Un lung șir de hărțuiri

Există o listă lungă de hărțuiri - contestate în rechizitoriul întocmit de procurorul Giulia Rizzo - la care părinții (apărați de avocata Valentina Colletta) și-ar fi supus fiul (care avea doar 14 ani la acea vreme). Cuplul aflase de înclinațiile sexuale ale băiatului citindu-i în secret jurnalul.

În acele pagini, despre care credea că vor rămâne private, băiatul de 14 ani mărturisea: "Îmi plac băieții, sunt homosexual". O „rușine” și un „afront” pentru tatăl care ar fi încercat totul pentru a corecta orientarea fiului său, aplicându-i pedepse cum ar fi: confiscarea smartphone-ului sau forțarea lui să alerge pe jumătate dezbrăcat noaptea târziu, dar și bătăi repetate.

Obligată să facă „lucruri de băiat”

„Ori te întorci la normal, ori te arunc de la balcon", i-a spus bărbatul. Nu numai atât, tatăl îl forța pe tânăr să se îmbrace ca un "băiat" și să facă "lucruri de băiat": să-și lase barbă și să curteze fete. Timp de doi ani - din 2020 până în 2022 - adolescentul ar fi suferit maltratările părinților săi și apoi s-ar fi destăinuit psihologului școlar, căruia i-a spus că tatăl său i-a dat o lună pentru a-i dovedi că s-a culcat cu o fată. De aici a pornit ancheta, care s-a încheiat cu cererea de trimitere în judecată a părinților. Tatăl a fost acuzat de infracțiunea de rele tratamente, în timp ce mama a fost acuzată că nu a împiedicat abuzurile fizice și psihologice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite