Papa Francisc a venit în fața a mii de credincioși la slujba de Înviere de la basilica Sfântul Petru din Roma VIDEO

0
Publicat:

Papa Francisc prezidează sâmbătă seară Vigilia Pascală la basilica Sfântul Petru din Roma, la o zi după anularea în ultimul moment a participării sale la procesiunea „Via Crucis” de la Colosseum, absenţă ce a ridicat noi semne de întrebare asupra stării sale de sănătate, relatează AFP.

Papa Francisc celebrează Paștele alături de credincioși Arhivă
Papa Francisc celebrează Paștele alături de credincioși Arhivă

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a sosit în scaunul său rulant sâmbătă seară cu puţin timp înainte de ora locală 19:30 pentru a conduce această liturghie care durează cel puţin două ore, în prezenţa a mii de credincioşi din lumea întreagă, înaintea slujbei de duminică şi a binecuvântării „Urbi et Orbi”, transmite Agerpres.

Conform ritului luminii într-o basilică scufundată în obscuritate, care simbolizează învierea lui Hristos în religia catolică, Papa Francisc va pronunţa omilia şi va boteza opt adulţi.

Săptămâna Sfântă, care implică numeroase ceremonii înaintea zilei Paştelui Catolic, este un adevărat maraton pentru suveranul pontif. El şi-a anulat intempestiv vineri participarea la procesiunea „Via Crucis”, unde organizatorii au fost nevoiţi să-i retragă fotoliul în grabă, iar comunicarea laconică a Vaticanului a alimentat preocupările legate de starea de sănătate precară a suveranului pontif şi de capacitatea sa de a guverna mai departe Biserica Catolică.

image

Papa Francisc a părut în ultima vreme obosit şi a delegat de mai multe ori citirea discursurilor sale, biroul său de presă vorbind despre o bronşită, afecţiune pe care a mai invocat-o pentru a justifica şi alte absenţe.

El a lăsat mereu „deschisă uşa” unei eventuale renunţări, după modelul predecesorului său Benedict al XVI-lea. Totuşi, într-o autobiografie publicată luna aceasta, el afirmă că nu are niciun „motiv serios” să-şi abandoneze misiunea şi vede o asemenea renunţare ca pe o „ipoteză îndepărtată” ce s-ar putea întâmpla doar în cazul unei „suferinţe fizice grave”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite