Papa Francisc și-a anulat participarea la procesiunea „Via Crucis“ de la Colosseumul din Roma în ultimul moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, şi-a anulat participarea la procesiunea ''Via Crucis'' de la Colosseumul din Roma, vineri, în ultimul moment, pe fondul îngrijorărilor persistente cu privire la starea sa de sănătate, transmite AFP.

Papa Francisc FOTO EPA EFE
Papa Francisc FOTO EPA EFE

"Pentru a-şi păstra sănătatea în vederea privegherii de mâine şi a slujbei din Duminica Paştelui, Papa Francisc va urmări în această seară ''Via Crucis'' de la Colosseumul din Reşedinţa Sfânta Martha", a anunţat Vaticanul într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

La momentul anunţului, care a venit cu puțin timp înainte de începerea ceremoniei, organizatorii au retras scaunul pregătit pentru Sfântul Părinte.

În faţa decorului spectaculos al amfiteatrului roman iluminat, mii de credincioşi din mai multe ţări, adesea cu lumânări în mână, s-au adunat în tăcere pentru a asista la acest moment culminant al Săptămânii Mari, ce precede sărbătorirea Paştelui.

După-amiază, liderul Bisericii Catolice a oficiat slujba din Vinerea Mare în Bazilica Sf. Petru din Vatican, aşa cum era planificat.

Duminică dimineaţă, el urmează să prezideze liturghia de Paşte în Piaţa Sf. Petru, urmând să dea apoi binecuvântarea "Urbi et Orbi" ("Către oraş şi lume"), în timpul căreia, de obicei, trece în revistă conflictele internaţionale.

Jorge Bergoglio, care foloseşte un scaun cu rotile, s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, în special la genunchi, şolduri şi colon.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite