Papa Francisc: „A fi homosexual nu este o infracțiune”. Ce îi îndeamnă pe episcopii catolici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea, pe care le-a catalogat ca „nedrepte", într-un interviu exclusiv acordat marți agenției Associated Press

Papa Francisc. FOTO Profimedia
Papa Francisc. FOTO Profimedia

Papa Francisc a explicat că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi, așa cum sunt ei și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ.

A fi homosexual nu este o crimă", a declarat Francisc în timpul interviului pentru Associated Press.

Suveranul Pontif a recunoscut că episcopii catolici din unele părți ale lumii susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ.

„Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire", a spus Papa Francisc.

Comentariile făcute de Suveranul Pontif sunt primele rostite de un papă cu privire la astfel de legi. Ele sunt însă în concordanță cu abordarea sa generală față de comunitatea LGBTQ și cu convingerea că Biserica Catolică nu trebuie să facă discrimimnări, ci să-i primească pe toți.

Amintim că, declaraţiile Papei Francisc, desprinse dintr-un film documentar, referitoare la parteneriatul civil şi persoanele homosexuale, sunt considerate „istorice”, „revoluţionare” sau „eretice” în lumea creştină. 

Documentarul „Francesco” cuprinde opiniile Papei în legătură cu mai multe probleme sociale importante: migraţia, soarta celor refugiaţi, sărăcia, rolul femeii în societate şi atitudinea faţă de comunitatea LGBT.

În 2015, Papa Francisc a lăudat-o pe scriitoarea italiană Francesca Pardi, autoarea unei cărţi pentru copii, ce include poveşti cu iepuroaice lesbiene şi un cuplu gay de pinguini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite