Papa: „Şi la Colegiul Cardinalilor există antivaccinişti, iar unul este internat cu coronavirus. La Vatican, toţi sunt vaccinaţi, cu excepţia unui grup mic”

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Papa Francisc a vorbit cu jurnaliştii italieni despre frica oamenilor faţă de vaccin, despre Covid, în general, abordând şi tema avortului şi statutul comunităţii LGBT.

Papa Francisc s-a aflat duminică la Budapesta, apoi a mers în Slovacia.

În avionul de întoarcere la Vatican, suveranul pontif le-a repetat jurnaliştilor italieni că „avortul este o crimă”, dar „un pastor trebuie să acţioneze ca un păstor, cu stilul lui Dumnezeu care este apropierea şi tandreţea”.

„Căsătoria este un act sacru între bărbat şi femeie şi Biserica nu are puterea de a schimba sacralitatea”, dar observă că „există legi care încearcă să ajute situaţiile multor oameni care au altă orientare sexuală”, a spus Papa despre căsătoria între persoanele de acelaşi sex, scrie Mediafax.

Papa a vorbit şi despre pandemie, despre cum oamenii protestează împotriva deciziilor de impunere luate de autorităţi privind vaccinurile.

„Este un pic ciudat, pentru că omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile. În copilărie, am avut rujeolă, poliomielită şi nimeni nu a spus nimic... Poate că această virulenţă se datorează incertitudinii, nu doar pandemiei.

Există diversitatea vaccinurilor şi, de asemenea, faima unor vaccinuri că sunt puţin mai mult decât apă distilată şi acest lucru a creat frică, unii spun că, odată cu vaccinul, virusul intră în interiorul nostru sau că vaccinurile nu sunt testate suficient.

Chiar şi la Colegiul Cardinalilor există nişte antivaccinişti, iar unul dintre ei, bietul om, este internat cu coronavirus. Ironia vieţii. Le este frică. La Vatican, toţi sunt vaccinaţi, cu excepţia unui grup mic”, a spus suveranul pontif care a încheiat cu  „cea mai gravă boală? Nu este Covid, ci lipsa iubirii”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri