Papa emerit Benedict se întoarce joi la Vatican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict (86 de ani) şi-a petrecut ultimele două luni la Castelul Gandolfo FOTO Reuters
Papa Benedict (86 de ani) şi-a petrecut ultimele două luni la Castelul Gandolfo FOTO Reuters

Papa emerit Benedict al XVI-lea, primul papă care a demisionat în ultimii 600 de ani, se va întoarce joi la Vatican pentru a se muta la Mănăstirea Mater Ecclesiae, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi.

Imediat după ce a demisionat, Benedict a zburat la Castelul Gandolfo, reşedinţa de vară a suveranilor pontifi, unde şi-a petrecut ultimele două luni. El se va întoarce în Cetatea Vaticanului joi, între orele 16:30 şi 17:00.

Papa emerit se va muta cu toată „familia pontificală” la această mănăstire, care a fost renovată recent, scrie EFE. A fost amenajată şi o cameră pentru momentul în care va veni să-l vadă fratele său Georg (89 de ani), preot în Germania.

Mănăstirea unde Papa emerit Benedict îşi va petrece ultimii ani din viaţa lui e foarte aproape de reşedinţa Santa Marta, unde s-a mutat Papa Francisc după ce i-a fost încredinţat Sfântul Scaun. Amândurora le place să se plimbe prin Grădinile Vaticanului şi să se roage în capela aflată în „Grota de la Lourdes”, o copie construită în aceste grădini. Pentru a se ajunge acolo, de la reşedinţa Santa Marta, trebuie să se treacă prin mănăstirea în care va sta Papa emerit Benedict al XVI-lea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite