ONU: Aproape 8 milioane de ucraineni au fugit din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 8 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul conflictului în urmă cu aproape un an, a declarat Martin Griffiths, coordonatorul ONU pentru ajutor de urgenţă, citat marţi de DPA. Acesta a mai spus că 5,3 de milioane de persoane sunt strămutate în interior.

Aproape 8 milioane de persoane au fugit din Ucraina / Foto: Inquam
Aproape 8 milioane de persoane au fugit din Ucraina / Foto: Inquam

Şeful Oficiului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a spus că 17,6 milioane de oameni, sau aproape 40% din populaţia Ucrainei, au nevoie de asistenţă umanitară.

Griffiths a adăugat că intenţionează să prezinte Planul de Răspuns Umanitar pentru Ucraina din acest an, care necesită aproximativ 3,9 miliarde de dolari, la Geneva la sfârşitul acestei luni. „Această violenţă nu dă niciun semn de atenuare", a declarat el.

Peste 7.000 de civili au fost ucişi de când Rusia şi-a început invazia în Ucraina la 24 februarie 2022, potrivit cifrelor oficiale ONU. "Bilanţul real este cu siguranţă mai mare", potrivit lui Griffiths.

Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi UNHCR, războiul Rusiei cu Ucraina a dus la cea mai mare deplasare de refugiaţi de la Al Doilea Război Mondial.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite