Oficiali: NATO va crea o nouă Forţă de Reacţie ce ar fi devastatoare pentru Rusia

0
0
NATO - Ucraina - Rusia FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

NATO are planuri s─â creeze o nou─â For┼ú─â de Reac┼úie Aliat─â (ARF) care va fi compus─â din 200.000 de solda┼úi, un num─âr considerabil mai mare dec├ót forma┼úia actual─â For┼úa de R─âspuns a NATO (NRF), relateaz─â The Sun, cit├ónd doi ofi┼úeri militari informa┼úi cu privire la aceste planuri ┼či care au f─âcut dezv─âluirea pentru Sky News.

ÔÇ×ARF va fi de circa ┼čase ori mai mare dec├ót NRF ÔÇô semnificativ mai mareÔÇŁ, a spus un ofi┼úer militar din cadrul Ministerului Estonian al Ap─âr─ârii.

ÔÇ×Ai capacitatea de a stabili for┼úe adecvate ┼či suficiente, indic├ónd poten┼úialului adversar c─â superioritatea for┼úei este la un atare nivel c─â ar fi imediat dobor├ót. Mesajul ar trebui ├«n┼úeles ca o descurajare a dorin┼úei de a invada. Rusia poate interpreta c─â dac─â ar ├«ncerca ar fi ┼čtears─â de pe fa┼úa p─âm├óntului ├«n c├óteva oreÔÇŁ, a spus ofi┼úerul.

NATO mai pl─ânuie┼čte s─â-┼či ├«nt─âreasc─â ap─ârarea ├«n opt ┼ú─âri de-a lungul garni┼úelor sale estice ┼či sud-estice. Secretarul general al alian┼úei, Jens Stoltenberg, a declarat c─â alian┼úa va conveni s─â ÔÇ×├«nt─âreasc─â grupurile de lupt─â ├«n est p├ón─â la nivel de brigad─â adic─â de la 1.000 de solda┼úi la ├«ntre 3.000 ┼či 5.000, ceea ce ├«nseamn─â c─â vor exista mai multe trupe ├«n statele baltice, Polonia, Rom├ónia, Slovacia ┼či Ungaria.

Rela┼úiile dintre Moscova ┼či Lituania s-au tensionat dup─â ce aceasta a interzis tranzitul de m─ârfuri ruse┼čti supuse sanc┼úiunilor UE pe teritoriul ei.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a cerut miercuri UE ┼či ├«n special NATO s─â nu alimenteze tensiunile prin blocada par┼úial─â asupra enclavei Kaliningrad, ├«n timp ce Comisia European─â a apreciat c─â nu este vorba despre o blocad─â, ci despre inspec┼úii ''specifice'' ┼či ''propor┼úionale'' efectuate de Lituania, care nu mai permite tranzitul pe teritoriul s─âu a unor m─ârfuri supuse sanc┼úiunilor europene.

Marea Britanie ┼či Rusia au schimbat amenin┼ú─âri privind ├«nceputul unui al Treilea R─âzboi Mondial, ├«n timp ce recent Estonia a spus c─â ar ┼čtears─â de pe hart─â ├«n cazul unei invazii ruse.

S─âpt─âm├óna trecut─â, o nav─â de r─âzboi rus─â a intrat de dou─â ori ├«n apele NATO, o ac┼úiune ce a fost calificat─â drept o ÔÇ×provocare inacceptabil─â. Armata danez─â a declarat c─â o corvet─â rus─â a intrat ├«n apele sale teritoriale la primele ore ale zilei de vineri, l├óng─â insula Christiansoe din Marea Baltic─â.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite