O localitate din Belgia interzice consumul de alcool din cauza românilor: „Vin aici ca să se dezlănțuie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interdicția se va aplica în spațiile publice, din cauza a numeroase plângeri legate de comportamentul membrilor comunității românești. Municipalitatea a luat această decizie fără să existe, în prealabil, un dialog cu românii. Excepții vor face terasele și unitățile de alimentație publică.

Terasele și unitățile de alimentație publică fac excepție FOTO Shutterstock
Terasele și unitățile de alimentație publică fac excepție FOTO Shutterstock

Este vorba despre comuna Rijkevorsel din Belgia, unde o astfel de interdicție exista deja, pe timp de noapte. În ultima vreme, autoritățile au primit tot mai multe plângeri, cu privire la bețiile în public, vandalismul și violența verbală sau fizică din partea locuitorilor români, notează publicația Știri Diaspora.

Problemele generate de consumul de alcool

Primarul povestește că, anul trecut, a avut loc un conflict violent, în care au fost implicate 50 de persoane.

Anul trecut am avut aici o încăierare cu 50 de persoane. Din ce în ce mai mulți români care nu locuiesc aici vin și ei la Rijkevorsel pentru a se dezlănțui. Vrem să oprim acest lucru, a declarat primarul Dorien Cuylaerts, pentru un post de radio local.

Primăria nu a dorit să poarte, mai întâi, un dialog cu rezidenții români, înainte de a lua măsuri drastice. Locuitorii din Rijkevorsel care vor fi prinși în timp ce consumă alcool în locuri publice vor fi amendați.

Locuitorii noștri se plâng de beții în public, vandalism, violență verbală și fizică. Adesea, totul începe cu consumul excesiv de alcool”, a mai spus edilul.

Interdicția este în vigoare în centrul orașului Rijkevorsel și în zona din jurul centrului comercial Breebos și a supermarketului Lidl. Cu toate acestea, alcoolul poate fi consumat în continuare pe terasele unităților de alimentație publică.

Tot anul trecut, Cuylaerts a închis o cafenea românească din Rijkevorsel, pe motiv de tulburare a liniștii și ordinii publice, în mod repetat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite