O coloană de autobuze care evacuează civilii din Melitopol în Zaporijie a plecat vineri: „Ocupanţii ruşi au transformat viaţa oamenilor paşnici în iad”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fedorov a spus că peste 1.000 de oameni s-au adunat la un punct de ieşire pentru a aştepta evacuarea Foto: News.ro
Fedorov a spus că peste 1.000 de oameni s-au adunat la un punct de ieşire pentru a aştepta evacuarea Foto: News.ro

O coloană de autobuze care evacuează civilii din oraşul Melitopol (controlat de forţele ruse) în Zaporijie a plecat vineri, a declarat Kyrylo Timoşenko, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Ucrainei, relatează CNN.

”Aproximativ 500 de persoane sunt în autobuzele care pleacă de la Melitopol la Zaporijie. Aproximativ 300 de maşini private s-au alăturat coloanei de evacuare”, a declarat Kyrylo Timoşenko pe contul de Telegram. 

”Locuitorii Melitopolului, care îşi iubesc sincer ţara natală, aşteptau cu nerăbdare oportunitatea de a o părăsi. Din cauza faptului că ocupanţii ruşi au transformat viaţa oamenilor paşnici în iad. Timp de câteva zile, armata rusă a blocat sfidător «culoarul verde» (umanitar) şi nu a permis intrarea autobuzelor în Melitopol”, a scris primarul Melitopolului, Ivan Fedorov într-o postare pe Facebook. 

Fedorov a spus că peste 1.000 de oameni s-au adunat la un punct de ieşire pentru a aştepta evacuarea.

 ”Le asigur pe acele mii de locuitori din Melitopol care au vrut, dar din diverse motive nu au putut pleca astăzi, echipa noastră nu se va opri! Formăm deja un alt convoi umanitar, care va livra în curând ajutorul necesar către Melitopol şi va ridica oameni din oraş pe drumul de întoarcere”, a mai precizat Fedorov.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite