Negocierile privind aderarea Ucrainei la UE ar putea începe anul acesta

0
Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că este „posibil” ca în acest an să înceapă discuţii oficiale pentru aderarea ţării sale la Uniunea Europeană, relatează AFP.

Summitul Ucraina UE a avut loc vineri la Kiev. FOTO EPA-EFE
Summitul Ucraina UE a avut loc vineri la Kiev. FOTO EPA-EFE

„Ce am convenit cu adevărat astăzi?”, a remarcat Zelenski în tradiţionala sa intervenţie zilnică de seară, la finalul summitului UE-Ucraina care a avut loc vineri la Kiev.

„Exista o înţelegere că este posibil să se înceapă negocierile privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana în acest an”, a explicat el. „În această seară putem spune că Ucraina face progrese în direcţia obiectivului său”, a precizat preşedintele ucrainean.

„Am discutat şi discutăm deja ca membri ai comunităţii europene”, a subliniat Zelenski, potrivit Agerpres. 

La Kiev, unde sirenele antiaeriene au sunat de două ori în timpul zilei, preşedintele Consiliului European Charles Michel, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi alţi înalţi oficiali ai UE s-au întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski.

„Ucraina este UE, UE este Ucraina”, a declarat Charles Michel la încheierea summit-ului.

Acest summit, al 24-lea la număr, este de asemenea primul de când Ucraina a primit statutul de ţară candidată la aderare din partea UE şi a fost precedat joi de prima întâlnire între membrii Colegiului comisarilor europeni şi guvernul ucrainean  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite