Moscova l-a convocat pe ambasadorul moldovean după expulzarea directorului Sputnik

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia l-a convocat marți, 3 octombrie, pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia pentru a protesta împotriva expulzării directorului Sputnik Moldova. Rusia consideră decizia drept "persecuția motivată politic" împotriva presei de limbă rusă din Republica Moldova, informează agențiile AFP și Reuters, scrie Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia FOTO: Shutterstock
Ministerul Afacerilor Externe din Rusia FOTO: Shutterstock

Directorul Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a fost expulzat de la Chișinău după ce autoritățile l-au declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de până la zece ani pentru implicarea sa în treburile interne ale țării.

Chișinăul a acuzat agenția că răspândește „propagandă și dezinformare”. De altfel, echipa Radio Sputnik Moldova a anunţat pe 28 februarie, că şi-a dat demisia in corpore, pentru că este împotriva politicii editoriale a redacţiei, bazată pe dezinformări şi manipulări. 

Ambasada Rusiei a transmis o notă de protest după expulzarea din Moldova a șefului agenției de presă Sputnik Moldova, Vitali Denisov. Ministerul Afacerilor Externe rus a transmis că ambasadorul moldovean a fost informat că „un număr de persoane direct implicate în restrângerea libertății de exprimare și a drepturilor jurnaliștilor ruși din Republica Moldova, precum și în alimentarea sentimentelor anti-ruse, au primit interdicție de a intra în Rusia”.

Ministerul aflat sub conducerea lui Serghei Lavrov nu oferit detalii despre persoanele cărora li s-a interzis accesul pe teritoriul Rusiei. Ofensiva rusă în Ucraina de anul trecut a crescut tensiunile dintre Chișinău și Moscova. Autoritățile de la Chișinău au condamnat războiul împotriva Ucrainei și au afirmat că există o strategie pusă la cale de Rusia pentru răsturnarea actualei guvernări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite