Ambasada Rusiei a transmis o notă de protest în legătură cu expulzarea șefului Sputnik Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea diplomatică a Federației Ruse a numit expulzarea lui Vitali Denisov un incident revoltător.

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova. Foto: TASS
Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova. Foto: TASS

Ambasada Rusiei a transmis o notă de protest după expulzarea din Moldova a șefului agenției de presă Sputnik Moldova, Vitali Denisov.

La 13 septembrie a fost transmisă o notă de protest către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova”, informează ambasada pe canalul său de Telegram. Aceasta a mai spus că nu vor ignora incidentul, numindu-l scandalos.

Angajații serviciului de migrație din Moldova l-au urcat miercuri dimineață pe Denisov într-o mașină și l-au dus la aeroport cu ordin de expulzare cu primul zbor, fără a-i permite să-și împacheteze lucrurile și să-și ia animalele de companie cu el. El a primit o interdicție de 10 ani de intrare în Moldova. Ulterior, serviciul de migrație a informat că Denisov a fost considerat o amenințare la adresa securității informațiilor din țară.

Ministerul de Externe al Rusiei a cerut ca partea moldovenească să înceteze persecuțiile motivate politic asupra presei în limba rusă și să respecte obligațiile internaționale în domeniul libertății de exprimare. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite