Momentul în care soldați ruși sunt puși pe fugă la periferia orașului Bahmut VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O filmare explicită distribuită de un batalion ucrainean pare să confirme acuzațiile făcute marți de șeful Wagner, Evgheni Prigojin, precum că soldați ruși au lăsat descoperit un flanc pe care îl apărau la Bahmut.

Soldații rușii au fost puși pe fugă de o brigadă de asalt ucraineană FOTO Captură video Telegram
Soldații rușii au fost puși pe fugă de o brigadă de asalt ucraineană FOTO Captură video Telegram

Brigada 3 de Asalt a publicat imagini cu momentul în care efective ale armatei ruse sunt alungate dintr-o parte a orașului Bahmut, relatează Insider.

Soldați ruși sunt surprinși fugind în timp ce au pe urmele lor trupe ucrainene.

Filmarea cuprinde și un video în care șeful Wagner denunță faptul că soldați ruși din forțele regulate și-au abandonat pozițiile, lăsând descoperite trupele sale de mercenari.

„Armata noastră fuge. Fuge pentru că Brigada 72 [de infanterie motorizată] a aruncat la gunoi trei kilometri pătrați, iar noi am pierdut în jur de 500 de oameni acolo”, spune el.

Consilierul ucrainean Anton Gherașenko a tradus mesajul lui Prigojin potrivit căruia soldați ruși și luptători ai unei alte companii private au renunțat la o porțiune de teritoriu pentru care au murit mercenari Wagner.

Publicația ucraineană Ukrainska Pravda a distribuit video-ul pe Twitter.

Șeful mercenarilor a mai spus trupele ruse au „expus un front de aproape doi kilometri lățime și 500 de metri adâncime", conform traducerii realizate de Ukrainska Pravda.

Forțele ucrainene au confirmat în postare că afirmațiile lui Prigojin sunt „adevărate”, adăugând că sunt îi „recunoscătoare” pentru publicitatea suplimentară.

Brigada a precizat că acțiunea a avut loc pe parcursul a două zile de lupte la periferia de sud-vest a orașului Bahmut.

Într-o postare separată pe Telegram, fondatorul Regimentului Azov, Andrii Bilețki, a susținut că o zonă de aproximativ cinci kilometri pătrați a fost „complet eliberată de forțele de ocupație rusești", conform traducerii Ukrainska Pravda.

Andrii Bilețki a precizat că două companii din cadrul Brigăzii 72 a armatei ruse au fost "complet distruse".

Totodată, brigada ucraineană a afirmat că a distrus muniție și echipamente - rachete antitanc, mortiere și cel puțin vehicul de luptă al infanteriei. 

Asaltul, care a fost difuzat și de către postul de televiziune de stat ucrainean Suspilne, nu a fost verificat în mod independent.

„Situația (din Bahmut) rămâne dificilă, deoarece pentru inamic, în ciuda zgomotului pe care Prigojin încearcă să îl creeze, aceasta este (încă) principala direcție de atac, principala țintă râvnită”, a transmis Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al trupelor ucrainene din est, confirmând decimarea a două companii din cadrul Brigăzii 72 a armatei ruse.

Forțele rusești din Bahmut au fost împinse doi kilometri în unele zone

Oleksandr Sirskii, comandantul forțele terestre ale Ucrainei, a scris pe contul său de Telegram că forțele ruse din Bahmut au fost împinse înapoi cu până la 2 km în unele zone, după atacurile ucrainene.

"În unele zone ale frontului, inamicul nu a putut rezista asaltului apărătorilor ucraineni și s-a retras la o distanță de până la doi kilometri. Datorită conducerii competente a operațiunii defensive forțele antrenate de compania privată Wagner au fost epuizate, și au trebuit  înlocuite în anumite direcții de unități mai puțin bine pregătite ale trupelor regulate rusești, care au fost înfrânte și au abandonat”, a spus el.

După ce a amenințat că își va retrage luptătorii din orașul Bahmut pe 10 mai din cauza lipsei muniției, Prigojin a anunțat marți că acestea vor mai rămâne câteva zile pentru a nu fi acuzate de „trădare”.

 Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, declara sâmbătă seara, într-un mesaj audio pe canalul său Telegram, că unităţile sale au avansat 170 de metri într-o zi şi că au mai rămas de cucerit 2,42 kilometri pătraţi din oraş.  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite