Miracol în mijlocul tragediei: un motan a fost găsit în viață la 8 zile după incendiul din Valencia VIDEO

0
Publicat:

În mijlocul tragediei care a zguduit orașul Valencia, a ieșit la iveală o poveste emoționantă, care a readus puțină speranță în miracole. Motanul numit Coco a fost găsit în viață, la opt zile după incendiul devastator, care a ucis zece oameni și peste 80 de animale de companie.

Motanul a fost găsit ascuns într-o cutie de hidrant FOTO Captură video Twitter
Motanul a fost găsit ascuns într-o cutie de hidrant FOTO Captură video Twitter

Incendiul, care a distrus două blocuri de 14 și 10 etaje din Valencia, a lăsat în urmă o imagine dezolantă și o tragedie greu de imaginat. Însă, printre cenușă și durere, raze de lumină s-a ivit atunci când pompierii l-au descoperit pe Coco, ascuns într-o cutie de hidrant.

Femeia în vârstă de 32 de ani, rămasă cu inima frântă în urma incidentului, nu-și putea crede ochilor când a primit vestea că iubitul său animal de companie, Coco, a fost găsit în viață. Emoționată, aceasta a izbucnit în lacrimi și a îmbrățișat motanul minute în șir.

„Bietul meu micuţ!”, a exclamat Andrea Rubio, într-o înregistrare video difuzată de Poliţia locală.

„L-am găsit din pură întâmplare”, a spus un pompier spaniol, în aceeaşi înregistrare video.

Partenerul de viaţă al Andreei Rubio, Javier Fernandez, a declarat pentru Reuters că salvatorii lui Coco l-au găsit pe motan la etajul al 13-lea, cu două etaje deasupra apartamentului său, într-o parte a clădirii care a suferit puţine pagube.

Conform spuselor sale, animalul a fost găsit într-o stare de șoc, dar în ciuda acestui fapt, medicii veterinari au confirmat că este într-o stare de sănătate bună.

În timp ce comunitatea din Valencia este în doliu, reîntâlnirea lui Coco și stăpâna sa aduce un zâmbet în mijlocul durerii. Autoritățile locale au confirmat că bilanțul deceselor a crescut la zece după ce echipele de salvare au descoperit ultimele rămășițe ale unei persoane dispărute. Printre morți se numără și două românce, mamă și fiică, potrivit MAE.

Într-un gest de solidaritate și sprijin, peste 100 de supraviețuitori ai incendiului sunt cazați la un hotel din oraș, în timp ce autoritățile locale caută soluții pentru relocarea acestora în locuințe permanente. Printre supraviețuitori se numără și mulți refugiați ucraineni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite