Ministrul ucrainean al Apărării anunță un „plan puternic” de succes pentru 2024. „Facem tot ce este posibil și imposibil pentru a face progrese“

0
Publicat:

Ucraina a elaborat deja un plan de acțiune "puternic" pentru 2024, care va da rezultate, a declarat duminică ministrul Apărării, Rustem Umerov, în cadrul forumului "Ucraina. Anul 2024" .

Rustem Umerov FOTO EPA EFE jpg

"Facem tot ce este posibil și imposibil pentru a face progrese. Avem deja un plan pentru 2024. Nu vorbim despre el în mod public. Este puternic, dă nu doar speranță, ci va produce rezultate în 2024. Lucrăm cu toate componentele Forțelor de Securitate și Apărare. Le sunt recunoscător fiecăruia dintre ei", a asigurat Umerov.

El a adăugat că războiul din Ucraina este cel mai mare război din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, cu o linie de front de 3.200 km, dintre care pe 1.200 km se duc lupte intense.

Potrivit acestuia, o parte importantă este reprezentată de construcția de fortificații, "despre care toată lumea aude, dar nu cunoaște detaliile".

"Serviciul de stat pentru transporturi speciale și comandamentul Forțelor de Sprijin ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt angajate în acest sens. Am echipat acum mai mult de câteva mii de fortificații - nu vreau să spun câte și ce fel de poziții de tragere", a declarat ministrul.

Umerov a precizat că, de la începutul invaziei la scară largă, Rusia a tras peste 8.000 de rachete asupra Ucrainei și a reamintit că "acesta este războiul în care au fost doborâte pentru prima dată 'pumnale' și, de asemenea, că acesta este primul război al dronelor.

În același timp, ministrul a recunoscut că jumătate din arme nu sunt livrate Ucrainei la timp, ceea ce duce la pierderea de oameni și teritoriu.

Bloomberg a scris că pe fondul suspendării ajutorului acordat Ucrainei, Statele Unite doresc ca Kievul să prezinte un plan mai concret de luptă împotriva ocupației rusești.

Sîrski și Umerov au mers împreună pe front

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Oleksandr Sîrski împreună cu ministrul apărării Rustem Umerov au vizitat posturile de comandă avansate ale unităților militare din zona ostilităților pentru a analiza strategia acțiunilor viitoare.

Situația este complexă în multe direcții, necesită o monitorizare constantă. Inamicul efectuează atacuri regulate asupra pozițiilor trupelor noastre”, a spus Sîrski pe canalul său de Telegram.

El a adăugat că, împreună cu Umerov, a discutat cu comandanții brigăzilor și batalioanelor despre starea lucrurilor de pe teren și a luat mai multe decizii care ar trebui să rezolve probleme de natură nesistemică și să îmbunătățească capacitatea de luptă, stabilitatea și managementul.

„Au analizat cu atenție situația și au discutat pași pentru viitor. În special, în ceea ce privește potențialul de apărare manevrabilă și pozițională, consolidarea zonelor individuale. El a subliniat importanța coordonării și a interacțiunii operaționale adecvate a tuturor Forțelor de Apărare, pentru a salva viețile militarilor”, a spus Comandantul-Șef al armatei ucrainene.

Forțele armate ale Ucrainei au fost nevoite să se retragă din satul Lastocikine din regiunea Donețk, situat în afara Avdiivka, cu o zi înainte. Potrivit observatorilor DeepState, ocupanții au încercat să atace pozițiile Brigăzii 225 blindate cu șase vehicule de luptă de infanterie și un tanc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite