Ministrul francez de Externe a adormit în timpul unei întâlniri oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe al Franţei, Laurent Fabius, a adormit luni în repetate rânduri în timpul unei întâlniri oficiale la care a participat alături de ministrul algerian al Industriei şi Minelor pentru a discuta despre diferite subiecte legate de oportunităţi de afaceri, informează „Le Parisien”.

În ultimele zile, liderul diplomaţiei de la Paris a participat la mai multe evenimente. Astfel, pe 6 martie acesta a fost prezent la comemorarea a 70 de la debarcarea pe plajele normande, ziua următoare la învestitura preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, la Kiev, iar luni acesta a fost prezent la o întâlnire cu numeroşi oficiali algerieni şi oameni de afaceri.

Postul de televiziune Ennahar TV din statul arab a difuzat luni pe site-ul său filmarea în care reprezentantul diplomaţiei franceze a aţipit de mai multe ori.

Gazdele algeriene au evitat să-l deranjeze pe Fabius, însă când a venit momentul ca demnitarul să ia cuvântul s-a lăsat o linişte stânjenitoare, cei prezenţi aşteptând ca oficialul francez să vorbească.

Algerienii au început să discute între ei cu voce tot mai tare pentru a putea să-l trezească într-un mod onorabil care să nu stârnească amuzamentul celor din public. În cele din urmă, ministrul francez s-a dezmeticit şi, fără să pară jenat, a zâmbit celor prezenţi.

Laurent Fabius nu este la primul incident de acest fel. Demnitarul francez a mai aţipit în timpul unei întâlniri între David Cameron şi Francois Hollande şi la un congres al primarilor din Franţa.

Liderul diplomaţiei de la Paris a avut luni întâlniri cu preşedintele reales al Algeriei, Abdelaziz Bouteflika şi prim-ministrul Abdemalek Sellal.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite