Ministrul belgian al Apărării: Europa trebuie să se pregătească de război dacă vrea pace. Rusia va deschide un alt front

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul belgian al Apărării, Michel Hofman, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul unui atac al Rusiei împotriva Republicii Moldova sau a unui stat membru NATO.

Amiralul Michel Hofman FOTO Belga via 7sur7.be
Amiralul Michel Hofman FOTO Belga via 7sur7.be

În contextul unei vizite la trupele belgiene dislocate în România, Michel Hofman a subliniat urgența ca Europa să se pregătească în mod activ și să arate în mod clar capacitatea de a-și asigura apărarea, relatează 7sur7.be.

Înainte de izbucnirea războiului la scară largă din Ucraina, ideea unui conflict între Rusia și Europa părea de neconceput. Dar astăzi Vladimir Putin adoptă un ton din ce în ce mai amenințător în timp ce direcționează economia rusă pentru susținerea războiului, a avertizat Michel Hofman într-un interviu acordat pentru VRT. „Cred că avem motive de îngrijorare. Ei (rușii, n. red.) și-au demonstrat deja disponibilitatea de a ataca un vecin”, a adăugat ministrul belgian.

Amiralul Hofman nu exclude așadar posibilitatea ca Rusia să caute să deschidă un nou front în câțiva ani, în paralel cu cel din Ucraina, enumerând, potrivit POLITICO, Republica Moldova sau statele baltice - Estonia, Letonia și Lituania.

„Trebuie să ne asigurăm că avem capacitatea de a evita acest lucru și să ne demonstrăm disponibilitatea de a contraataca dacă este necesar. Europa trebuie să se pregătească urgent. Cei care tânjesc după pace ar face bine să se pregătească pentru război, pentru a descuraja Rusia”, a subliniat ministrul belgian al Apărării.

În timpul vizitei sale la trupele belgiene, Michel Hofman și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluția situației din Ucraina. El a subliniat că este imperativ ca statele membre NATO să contribuie la o descurajare credibilă, pentru a descuraja Rusia să se dedea unei noi agresiuni militare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite