Stoltenberg a comentat declarațiile lui Orban despre revizuirea rolului Ungariei în NATO

0
Publicat:

Secretarul general al Alianței a subliniat că NATO ține cont de pozițiile diferitelor țări pentru a nu submina unitatea.

Jens Stoltenberg. Foto: nato.int
Jens Stoltenberg. Foto: nato.int

NATO va putea găsi un compromis cu Ungaria pentru a nu submina unitatea alianței, a declarat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, comentând declarațiile premierului ungar Viktor Orban despre reevaluarea rolului Budapestei în NATO.

"Luăm decizii împreună în NATO prin consens. Suntem cu toții angajați față de Tratatul fondator de la Washington, am demonstrat acest lucru de zeci de ani. Suntem capabili să ținem cont de pozițiile diferitelor țări. Sunt absolut încrezător că vom găsi o cale. pentru a ne asigura că nu subminăm unitatea alianței și că aliații sunt angajați în apărarea colectivă. Vom putea găsi soluții pragmatice”, a spus Stoltenberg într-un interviu pentru revista britanică The Economist.

Vineri, Orban, vorbind la emisiunea de radio Kossuth, a declarat că guvernul ungar reevaluează rolul țării sale în NATO, deoarece nu dorește să participe la misiunea militară a alianței în Ucraina. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite