Miliția neonazistă rusă care luptă în Ucraina pledează pentru uciderea și torturarea prizonierilor de război

0
0

Grupul „Task Force Rusich”, care este o grupare neonazistă pro-Kremlin și care a fost asociat cu celebrul grup Wagner, pledează pentru uciderea și torturarea prizonierilor de război ucraineni, potrivit The Guardian.

Membri ai Clubului militar-patriotic Rusich FOTO The Moscow Times/ vk.com/rusiczpolska
Membri ai Clubului militar-patriotic Rusich FOTO The Moscow Times/ vk.com/rusiczpolska

Un mesaj publicat pe Telegram, în data de 22 septembrie, oferă instrucțiuni despre cum trebuie să fie tratați prizonierii de război ucraineni, inclusiv îndrumări macabre despre cum să-i tortureze și să se debaraseze de cadavrele lor, a precizat ziarul, citat de Business Insider. 

Mesajul recomandă „îndepărtarea unor părți ale corpului” și „distrugerea prizonierilor pe loc”. 

De asemenea, mesajul include instrucțiuni specifice privind uciderea prizonierilor de război ucraineni după ce aceștia au fost interogați, iar membrii grupului sunt sfătuiți să nu raporteze capturarea acestora. În cazul în care este necesară o raportare, aceasta ar trebui să pretindă în mod fals că prizonierul era deja rănit sau pe moarte.

Mesajul încurajează, de asemenea, șantajarea familiilor victimelor să plătească pentru a primi coordonatele locului unde se află corpul prizonierului. 

„Rusich, un grup neonazist care foarte probabil operează în numele Kremlinului, a promovat comiterea de crime de război în acest conflict”, a declarat Adam Hadley, director executiv al organizației Tech Against Terrorism. 

„În ciuda afirmațiilor lui Putin, acțiunile Rusich în conflict demonstrează proeminența îngrijorătoare a grupurilor neonaziste care comit atrocități în numele Kremlinului”, a continuat Hadley.

Rusich este descrisă de Biroul de control al activelor străine (OFAC) al Trezoreriei SUA ca fiind un „grup paramilitar neonazist care a participat la lupte alături de armata rusă în Ucraina, inclusiv în apropiere de Harkov, în 2022”.

În 2015, mercenarii Rusich au luptat alături de separatiștii pro-ruși în Donbas, potrivit The Times. Ziarul a precizat că aceștia au fost filmați în timp ce mutilau și dădeau foc unor cadavre. În Siria, unde membrii grupului au fost ulterior desfășurați, aceștia au fost acuzați că au dezmembrat un prizonier, potrivit sursei citate. 

Membrii Rusich au fost, de asemenea, fotografiați în timp ce făceau salutul nazist, iar în aprilie, operau în regiunea Harkov, recucerită de atunci de forțele ucrainene.

Grupul și fondatorii săi au fost incluși luna trecută pe lista de sancțiuni a SUA.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite