Militarul francez rănit în timpul raidului din Somalia a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarul francez prezentat de către insurgenţii islamişti somalezi shebab ca fiind rănit şi capturat în cursul unui raid al unor comandouri franceze, sâmbătă, în Somalia, a murit din cauza rănilor, a anunţat, luni, un purtător de cuvânt militar al rebelilor, relatează AFP.

„Militarul francez care a participat la invazia franceză a Somaliei a murit din cauza rănilor”, a declarat telefonic pentru AFP Abdulaziz Abu Musab.

O operaţiune militară franceză lansată în noaptea de vineri spre sâmbătă vizând eliberarea unui ostatic francez, aflat în mâinile insurgenţilor shebab din iulie 2009, s-a soldat cu un eşec. Un alt militar francez a fost ucis, iar situaţia ostaticului rămâne nesigură.

Statele Unite ale Americii au oferit „o susţinere tehnică limitată” forţelor franceze în cursul raidului soldat cu un eşec, sâmbătă, în Somalia, vizând eliberarea unui agent din cadrul serviciilor secrete deţinut de trei ani de către islamişti, a anunţat Barack Obama într-o scrisoare adresată Congresului, relatează AFP.

 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite