Militarii ucraineni aflaţi în misiune în Kosovo au fost rechemaţi în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari ucraineni în Kosovo Captură YouTube
Militari ucraineni în Kosovo Captură YouTube

Ucraina şi-a rechemat în ţară cei 40 de militari desfăşuraţi în Kosovo în cadrul misiunii KFOR, forţă de menţinere a păcii sub egida NATO.

Kievul a început să ia măsuri pentru readucerea militarilor din Kosovo în ţară, se arată într-un comunicat al Comandamentului forţelor unificate ale armatei ucrainene preluat de RBC.ua şi Agerpres.

Un decret în acest sens a fost semnat pe 7 martie de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Rechemarea contingentului naţional înseamnă încetarea temporară a participării noastre la KFOR”, au menţionat pentru RBC.ua surse apropiate dosarului.

În martie, la câteva zile după invadarea Ucrainei de către forţele armate ale Rusiei, Zelenski i-a rechemat în ţară pe toţi militarii ucraineni din toate misiunile de menţinere a păcii din lume.

Situaţia în nordul Kosovo a escaladat la sfârşitul lunii iulie, unde etnicii sârbi au blocat drumurile în semn de protest faţă de o decizie a Guvernului de la Priştina privind schimbarea plăcuţelor auto şi a documentelor sârbeşti cu unele emise de autorităţile kosovare. Tensiunile s-au calmat între timp, după ce Priştina a decis să amâne cu 30 de zile aplicarea noilor măsuri, luate în reciprocitate cu măsuri implementate deja de Belgrad.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite