Militari ruşi, atacaţi cu grenade lansate dintr-o dronă ucraineană  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video
Foto: Captură video

Forţele militare ruse din Ucraina sunt atacate şi cu ajutorul dronelor care transportă şi lansează grenade asupra ţintelor de la sol. Un videoclip cu un atac nocturn asupra militarilor ruşi a fost publicate pe Twitter de bloggerul BlueSauron.

„O dronă ucraineană, cel mai probabil un DJI Mavic 2 Enterprise Advanced, operată de Batalionul 47 Separat  aruncă cu muniţie asupra trupelor ruse”, a scris bloggerul BlueSauron, care a publicat o înregistrarea cu astfel de atacuri, din războiul din Ucraiana.

În imagini se poate observa cum drona aruncă cu grenade şi îi nimereşte pe militarii ruşi care au încercat să se ascundă în tranşee sau chiar să fugă cât mai departe posibil. 

 De altfel, tot cu ajutorul unor drone, o unitate specializată în recunoaştere aeriană din cadrul armatei ucrainene, a reuşit să distrugă zeci de „ţinte prioritare”, inclusiv tancuri ruseşti, camioane de comandă şi alte vehicule în raiduri pe timp de noapte. 

De când Rusia a început invazia, forţele ucrainene au avut succes în utilizarea dronelor, cum ar fi Bayraktar TB-2, fabricată în Turcia, pentru a distruge echipamentele forţelor invadatoare. Succesul dronelor „vorbeşte mai mult despre priceperea operatorilor săi ucraineni şi despre incompetenţa şi eşecurile operaţionale ale forţelor ruse”, potrivit lui Justin Bronk, specialist la RUSI.

Unitatea de drone a Aerorozvidka, care efectuează până la 300 de misiuni pe zi, operează folosind sistemul de satelit Starlink al lui Elon Musk, care a fost activat în Ucraina la câteva zile după invadarea Rusiei. Asta înseamnă că echipele de drone pot funcţiona indiferent de întreruperile de internet sau de curent, care sunt în prezent răspândite în toată ţara.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite