Lucrări de stabilizare a unui versant pe lotul 2 al A10, Sebeş-Turda. Când se va circula pe ambele sensuri  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări în zona alunecării de teren de la Oiejdea. Foto: ziarulunirea.ro
Lucrări în zona alunecării de teren de la Oiejdea. Foto: ziarulunirea.ro

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, antreprenorul grec Aktor continuă să lucreze în cele trei puncte cheie care au mai rămas de finalizat.

Este vorba despre alunecarea de teren de la Oiejdea, spaţiile de servicii şi Centrul de Întreţinere şi Monitorizare din nodul rutier Teiuş.

„Rugăm participanţii la trafic să circule prudent şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere amplasate în zonă”, a transmis CNAIR,

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, după ce au fost foraţi toţi piloţii, în acest moment se lucrează la armări, cofrări şi betonări, la ancore pentru stabilizarea pământului, excavări şi la îmbunătăţirea umpluturii cu liant.

În zona alunecării de teren de la Oiejdea se circulă pe o singură bandă pe sens, cu limitare de viteză. Lucrările ar trebui să fie gata până la sfârşitul acestei veri.

La spaţiile de servicii de la Oiejdea se aşternea balast stabilizat cu liant hidraulic şi se lucra la clădirile toaletelor. De asemenea se montau borduri şi se aşternea mixtura asfaltică.

La Centrul de Întreţinere şi Monitorizare (CIM) din nodul rutier Teiuş se lucra la instalaţiile electrice ale clădirilor şi hidroizolarea uneia dintre clădirile viitorului centru.

Există şanse reale ca în scurt timp să se ridice restricţiile de viteză pe acest lot, urmând să fie înaintată o propunere CNAIR şi Poliţiei Rutiere. 

Dacă ea este aprobată, limita maximă legală de viteză nu va mai fi de 100 km/h ci 130 de km/h cum este pe toate autostrăzile, cu excepţia zonei alunecării de teren de la Oiejdea unde vor rămâne restricţiile până când aceasta va fi finalizată.

Vă mai recomandăm:

 

Oraşul din Ardeal construit pe un masiv de sare, afectat de patru catastrofe în mai puţin de un secol FOTO

 

Mega-ancheta DNA de la IPJ Alba. Sediile unor structuri, sigilate. Percheziţii la şefii din sistem

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite