Mesajul Papei Francisc legat de comerțul cu armament: „E groaznic să câştigi bani din moarte“

0
Publicat:

Papa Francisc a criticat miercuri industria globală de armament, afirmând că este ''groaznic să câştigi bani din moarte'', relatează DPA, potrivit Agerpres.

Papa Francisc - Foto Arhivă
Papa Francisc - Foto Arhivă

''Din păcate, în ziua de azi, investiţiile care aduc cel mai mare profit sunt fabricile de armament'', a spus suveranul pontif în cadrul audienţei generale săptămânale de la Vatican. 

În discursul său, Papa Francisc a reiterat apelul la pace, menționând conflictul din Ucraina, situația dintre Israel și Palestina, precum și persecuția minorității musulmane Rohingya în Myanmar de către forțele guvernamentale.  

Conform unui studiu realizat de Institutul Internațional pentru Cercetări de Pace din Stockholm, cheltuielile globale pentru armament au atins o sumă record de 2,44 trilioane de dolari anul trecut, înregistrând o creștere de 6,8% față de anul 2022. 

Războiul purtat de Rusia în Ucraina a fost identificat ca unul dintre principalele motive pentru creșterea globală a cheltuielilor militare. Statele Unite dețin cea mai mare parte din aceste cheltuieli, reprezentând 37% din totalul cheltuielilor globale pentru apărare.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite