Membri ai unui grup de extremă-dreapta, condamnaţi pentru un complot împotriva lui Macron

0
Publicat:

  Un tribunal din Paris a condamnat vineri la pedepse cu închisoarea patru membri ai unui mic grup de extremă-dreapta numit Barjols şi suspectat că a pus la cale un asasinat împotriva preşedintelui Emmanuel Macron, alţi nouă fiind achitaţi, relatează AFP.

FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

Trei dintre condamnaţi au primit pedepse cuprinse între unul şi trei ani de închisoare pentru conspiraţie teroristă, al patrulea obţinând o condamnare cu suspendare pentru deţinere ilegală de armă, potrivit Agerpres. 

Tribunalul a stabilit că au existat „acţiuni pregătitoare” pentru un plan de asasinare a preşedintelui Emmanuel Macron în 2018 din partea celor trei inculpaţi care au fost condamnaţi.

În schimb, instanţa a concluzionat că nu îi poate condamna pe ceilalţi pentru o „acţiune violentă” care a vizat aleşi, moscheii şi migranţi, aşa cum au fost acuzaţi.

Poliţia i-a arestat la 6 noiembrie 2018 în estul Franţei pe cei patru membri ai acestui mic grup de extremă-dreapta fondat în 2017, care au fost condamnaţi la închisoare.

În timpul procesului, avocaţii apărării au invocat condiţia precară a persoanelor care se pregăteau să participe la o mare manifestaţie împotriva guvernului. Ei au minimalizat astfel amploarea mesajelor virulente anti-migranţi sau anti-islam schimbate de inculpaţi în 2017-2018 şi adunate de anchetatori.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite