Manifestaţie contra extremei drepte la Dresda. Mii de germani au ieşit pe străzi, în ploaie | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de oameni au ieşit în stradă duminică la Dresda la o contramanifestaţie, în timp ce extrema dreaptă comemora distrugerea oraşului de către forţele aliate la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează Agerpres, citând dpa.

Potrivit istoricilor, circa 25.000 de oameni au fost ucişi de bombardamentul aerian american şi britanic de la Dresda din februarie 1945, a cărui justificare morală a fost mai târziu intens dezbătută de istorici, dar şi de grupuri politice de dreapta şi de stânga din Germania, notează dpa.

Poliţia a estimat că aproape 5.000 de oameni au participat, în ploaie, la contramanifestaţie şi aproape 1.000 la aşa-zisul „marş funerar” organizat de extremişti de dreapta.

S-a manifestat în Dresda împotriva extremismului, foto AFP
S-a manifestat în Dresda împotriva extremismului, foto AFP

Au fost mobilizate un elicopter, poliţia călare şi poliţişti din mai multe landuri pentru a preveni o escaladare între cele două grupuri. Aproape 150 de persoane au fost reţinute, a menţionat poliţia pe platforma X.

Dresda, oraş din fosta Germanie de Est comunistă, este cunoscută pentru numărul relativ mare de nazişti autodeclaraţi, precum şi de susţinători ai formaţiunii populiste de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite