Maghiarii, repetenţi la capitolul proteste: „Să-i chemăm pe români să ne înveţe!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat, duminica trecută, în Piaţa Kossuth din Budapesta faţă de Guvernul Orban şi au cerut demisia ministrului pentru Resurse Umane, Balog Zoltan. Nemulţumiţi de numărul mic al celor care s-au mobilizat, protestatarii maghiari au dat exemplu protestele de amploare care au avut loc mai multe seri la rând în oraşele României.

„Avem de ales: fie mergem cu toţii spre ghilotină, fie pornim împreună la război. Dar pentru asta trebuie să fim vocali şi să ne apărăm unii pe alţii. Dacă nu vom fi uniţi, nu vom învinge. Este vorba de viitorul ţării noastre, de viitorul copiilor noştri!“ - acesta a fost îndemnul organizatorilor manifestaţiei, Asociaţia Tanitanek (Aş preda - n.red.) din Ungaria.

Protestatarii (în mare parte profesori şi elevi) au solicitat demisia ministrului pentru Resurse Umane, Balog Zoltan, un minister de sine stătător al Educaţiei, dar şi ca Guvernul Orban să înceteze „atacurile asupra civililor“.

image

Însă demonstraţia care a avut mesaje puternice în spaţiul public a reuşit să strângă în Piaţa Kossuth din capitala ungară doar aproximativ 2.000 de persoane. „Nu am fost anunţaţi la timp. Eu am aflat întâmplător“, „Duminică nu e o zi potrivită pentru a organiza un protest“, „Protestul ar fi trebuit să aibă loc miercuri, dar a fost amânat din cauza vremii“ au fost doar câteva „scuze“ invocate de cei prezenţi în piaţă. Alte voci au dat ca exemplu protestele care au avut loc, în ultima săptămână, în numeroasele oraşe din România. „Ar trebui să-i chemăm pe români, să vină să ne înveţe cum să protestăm“, a spus unul dintre protestatari, potrivit 444.hu

În timp ce duminica trecută au ieşit, în capitala Ungariei, aproximativ 2.000 de protestatari, în aceeaşi zi nu mai puţin de 300.000 de români s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cerând demisia Guvernului Grindeanu. În plus, alţi 300.000 de protestatari au ieşit în stradă în mai multe oraşe din România, cu aceleaşi solicitări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite