FOTO VIDEO Protest la Cotroceni, ziua a patra. Preşedintele a ieşit să vorbească cu manifestanţii care i-au strigat în faţă „Demisia!“ şi l-au huiduit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a mers la protestatarii din faţa Palatului Cotroceni, miercuri seară, încercând să aibă un dialog cu ei.  În jurul orei 18.10, preşedintele a ieşit din curtea Palatului Cotroceni şi a traversat strada, mergând la manifestanţi, unde a stat câteva minute, încercând să aibă un dialog cu protestatarii. „Suntem cu toţii români“, le-a spus preşedintele protestatarilor, care l-au huiduit.

UPDATE 19:50 Numărul manifestanţilor de la Palatul Cotroceni a ajuns la circa 400, potrivit Agerpres. Oamenii au pancarte cu mesaje precum:  "România suntem toţi", "Votul meu din 11 decembrie contează", "Şi eu îndrăznesc să cred în Guvernul Grindeanu", "Nu sunt beţiv, nu sunt analfabet".  

UPDATE 19:35 Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe Facebook, după ce a ieşit să stea de vorbă cu protestatarii din faţa Palatului Cotroceni, că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri", fiind dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat.

"Am fost în această seară să vorbesc cu oamenii care protestează de câteva zile în faţa Palatului Cotroceni. Înţeleg să îmi exercit mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor. Este absolut firesc să existe diferenţe de păreri şi puncte de vedere şi este dreptul fiecărui cetăţean de a-şi face cunoscute convingerile, în mod paşnic şi civilizat", scrie Iohannis pe reţeaua de socializare la aproximativ o oră după ce a ieşit să dioscute cu protestatarii din faţa Palatului Cotroceni.

UPDATE 18:20 Angajaţi ai Administraţiei prezidenţiale au oferit ceai cald protestatarilor, care au refuzat însă gestul Preşedinţiei. Circa 300 de oameni manifestează în faţa Palatului Cotroceni.

UPDATE 18:10 Preşedintele Iohannis a ieşit să vorbească cu manifestanţii din faţa Palatului Cotroceni. Mulţimea strigă „Demisia“. Iohannis a schimbat câteva cuvinte cu câţiva oameni din mulţime, care i-au strigat în faţă „Demisia“ şi l-au huiduit. Unul dintre protestatari a strigat la preşedinte: „Ce aţi căutat în piaţă?“, referitor la susţinerea pe care Iohannis a arătat-o protestatarilor din Piaţa Victoriei. Şeful statului a răspuns unei replici zicând „Suntem cu toţii români“ şi „ Să terminăm pe ziua de azi“. Preşedintele s-a întors în curtea Palatului Cotroceni după câteva minute.

UPDATE 18:00 Circa 100 de oameni protestează la această oră în faţa Palatului Cotroceni. La Bucureşti ninge şi se înregistrează -3 grade Celsius.

***

Concret, protestul de marţi s-a încheiat în jurul orei 21.30, circa 2.000 de persoane scandând împotriva şefului statului, dar şi împotriva procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Protestatarii au scandat "Iohannis, nu uita, România nu-i a ta", "Mincinosule, renunţă la imunitate", "Jos labele de pe votul meu", "Iohannis, hoţul şi criminalul ţării", "Ne este ruşine cu acest preşedinte", "DNA, fără cucuvea" şi "Cuveaua Iohannis şi ai lui şi-au găsit beleaua". Protestatarii au şi pancarte în limba germană, pe care au scris "Iohannis, eşti o ruşine pentru ţară", precum şi pancarte în care îşi arată susţinerea faţă de Guvernul Grindeanu.

Circulaţia în dreptul platoului oficial a fost oprită de poliţişti, artele Eroii Sanitari şi strada Gheorghe Marinescu fiind blocate.
 
O parte a manifestanţilor au fost aduşi la Palatul Cotroceni cu microbuze înmatriculate în judeţul Dolj, ei fiind surprinşi de jurnalişti coborând din maşini şi alăturându-se protestului.

Un reporter Adevărul i-a urmărit pe manifestanţii care plecau de la protestul anti-Iohannis spre autocare şi maşini

Protestul a durat aproximativ cinci ore.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite