Macron își menține poziţia cu privire la garanţiile de securitate care ar trebui acordate Rusiei: „Este un război care va implica întreg continentul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului francez este acuzat în mod regulat de unii dintre aliaţii săi est-europeni că acordă o prea mare importanţă eventualelor aşteptări ale Moscovei de la o viitoare reglementare a conflictului.

Emmanuel Macron FOTO AFP
Emmanuel Macron FOTO AFP

Preşedintele francez Emmanuel Macron își menține poziţia cu privire la "garanţiile" de securitate care ar trebui acordate Rusiei dacă vor avea loc discuţii de pace la sfârşitul războiului din Ucraina, transmite AFP.

"Ziua păcii va implica discuţii. În primul rând privind garanţii pentru Ucraina, pentru integritatea sa teritorială, pentru securitatea sa pe termen lung. Dar şi pentru Rusia, ca parte ce va fi la un tratat de armistiţiu şi de pace", a declarat Emmanuel Macron într-un interviu înregistrat luni şi difuzat marţi seara de canalele TF1 şi LCI, conform Agerpres.

"Oricine îmi reproşează că mă aplec asupra unui astfel de subiect să îmi explice ce propune", a adăugat preşedintele francez."Ceea ce propun oamenii care refuză să pregătească acest lucru şi să lucreze la el este un război integral, care va implica întreg continentul", a avertizat Emmanuel Macron, adăugând că, în mod evident, este împotriva acestei variante

 La începutul lunii decembrie, preşedintele Macron şi-a atras critici din partea Ucrainei şi a unor ţări est-europene, fiind acuzat de unii că este prea îngăduitor sau prea deschis faţă de Moscova. "Cineva vrea să ofere garanţii de securitate unui stat terorist şi criminal?", a scris pe Twitter secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov.

Declaraţiile preşedintelui francez au fost criticate şi de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell. Ieşirea din conflictul ucrainean se va face prin oferirea de "garanţii de securitate Ucrainei", a declarat acesta, adăugând că "pentru Rusia, despre asta vom vorbi mai târziu".

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite