Macron i-a transmis lui Putin că a făcut o greşeală „istorică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că a comis o "greşeală istorică şi fundamentală" prin invadarea Ucrainei, iar acum această decizie l-a "izolat" de restul lumii.

"Eu cred, şi i-am spus-o, că a făcut o greşeală istorică şi fundamentală pentru poporul său, pentru el însuşi şi pentru istorie", a spus Macron, într-un interviu pentru presa franceză.

„Să te izolezi este un lucru, dar să fii capabil să ieşi din izolare este o cale dificilă” a mai adăugat preşedintele francez. 

Macron nu exclude o vizită la Kiev în perioada următoare. Preşedintele francez este cel care a avut contact cu liderul de la Kremlin în cea mai mare parte a timpului de când armata rusă a invadat Ucraina. Acesta a încercat în nenumărate rânduri să oprească decizia Moscovei de a ataca Ucraina, însă fără succes.

Preşedintele francez a reiterat că Rusia nu trebuie să fie „umilită… pentru ca în ziua în care luptele se vor opri să putem deschide o cale de ieşire prin mijloace diplomatice”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite