Cum arată acum „oraşul-fantomă” Mariupol: „În Rusia, ei numesc asta ajutor pentru locuitori” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Oraşul-port Mariupol, aflat acum sub ocupaţie rusă, după ce timp de trei luni a fost supus unor atacuri neîncetate, arată în prezent ca un oraş-fantomă, conform unei înregistrări video publicate vineri, 3 mai, de către Nexta TV.

„Iată cum arată acum centrul oraşului Mariupol. În Rusia, ei numesc acest lucru ajutor pentru locuitorii din Donbas, iar pe oamenii care au făcut-o (militarii ruşi care au atacat şi distrus oraşul, n.r.) eroi”, notează Nexta TV, alături de imaginile care prezintă distrugerile. 

La Mariupol, autorităţile au raportat uciderea a peste 21.000 de civili în cele 100 de zile de război.

Imagini din Mariupol distrus de razboi - 2 iunie 2022 FOTO Profimedia

După ce Rusia a preluat controlul asupra Mariupolului, la sfârşitul lunii aprilie, luptătorii ucraineni care au mai rămas în oraş s-au ascuns săptămâni întregi  în tunelurile subterane de sub uriaşul combinat siderurgic Azovstal şi au continuat să opună rezistenţă atacului forţelor ruse. 

Sute de militari ucraineni de la Azovstal s-au predat Armatei Roşii la începutul lunii mai, iar Rusia a menţionat că vor fi judecaţi şi riscă pedepse cu moartea

Imagini din Mariupol distrus de razboi - 2 iunie 2022 FOTO Profimedia

FOTO Profimedia 

Voluntarii şi oficialii ucraineni care refuză să colaboreze cu autorităţile ruse din oraşul Mariupol, ocupat de forţele ruse, şi din satele din apropiere, sunt închişi şi executaţi, anunţă Primăria oraşului, potrivit BBC.

Petro Andriuşcenko, un consilier al primarului Mariupolului, a scris pe contul de Telegram că ocupanţii ruşi au încercat să accelereze procesul de distribuire a paşapoartelor ruseşti în Mariupol.

El a citat ”surse” care susţin că Ministerul Migraţiei din Republica Populară Doneţk a instruit autorităţile instalate de Moscova în oraş să găsească spaţii unde rezidenţii vor prezenta documentele pentru obţinerea paşapoartelor ruseşti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite