Momentul în care ruşi ce filmau un atac cu rachete termobarice fug de artileria soldaţilor ucraineni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video
FOTO captură video

Imagini care surprind o contralovitură a artileriei ucrainene asupra unei baterii de rachete termobarice care lansa un atac au fost publicate pe reţelele sociale. La acel moment o echipă video a ruşilor filma un material.

Pe imaginile distribuite în spaţiul public, care au logoul IZ de la Izvestia Gazeta, un ziar rusesc, se observă un lansator TOS-1 care lansează o rachetă termobarică, de presupus spre poziţiile ucrainene. Un lansator TOS-1 are o rază de bătaie de circa 5 kilometri, iar un TOS-1A bate până la 10 km. 

Lansarea a fost filmată, iar imediat, în cadru, apare un militar, judecând după uniforma şi echipamentul pe care îl avea pe el, scrie Hotnews. Pe video apare un nume şi o poziţie: Semyon Eremin, corespondent. În descrierea de pe Rutube a canalului Izvestia Semyon Eremin este denumit „comandantul militar al Izvestia”. 

În clipul video el începe să vorbească despre lansator şi indică spre capul său unde poartă echipamente de protecţie la urechi. 

La nici 50 de secunde după lansarea rachetei termobarice, când militarul din cadru încă vorbea despre urmările descurajatoare asupra oponentului ale loviturilor termobarice, are loc o explozie în imediata apropiere, iar toţi cei din jur fug spre nişte copaci. 

Imediat după, pare să aibă loc o explozie foarte aproape de lansatorul de termobarice, urmată foarte rapid de o lansare în rafală a unor rachete termobarice. Toţi cei din grup fug din acea zonă şi se îndreaptă spre o maşină.  

În timp ce au ajuns la maşină şi îşi urcau bagajele în ea, se aud lovituri de artilerie care cad în jur. 

Ce sunt armele termobarice 

Armele termobarice sunt cunoscute şi sub denumirea de bombe de suprapresiune sau explozivi combustibil-aer. Ele funcţionează în două etape. 

În prima etapă sunt dispersaţi aerosoli formaţi dintr-un material foarte fin. În a doua acest nor de particule împrăştiate este aprins, formând o „minge de foc”, o undă de şoc şi un vid care are capacitatea de a aspira tot oxigenul din aerul înconjurător, motiv pentru care sunt denumite şi bombe cu vid. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite