Macron i-a reamintit lui Zelenski că Franța va oferi Ucrainei „tot ajutorul necesar”. Dialogul dintre cei doi lideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emmanuel Macron și omologul său ucrainean au avut, duminică, o convorbire telefonică, prin intermediul căreia, președintele Franței i-a reamintit că îi va oferi toată susținerea necesară pentru a recăpăta suveranitatea și integralitatea teritorială.

Emmanuel Macron îi oferă tot sprijinul lui Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Emmanuel Macron îi oferă tot sprijinul lui Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Potrivit anunțului făcut de Palatul Elysée, citat de AFP, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a ținut să îi transmită, din nou, lui Volodimir Zelenski angajamentul său de a asigura tot ajutorul necesar Ucrainei pentru a-şi restabili suveranitatea şi integritatea teritorială.

Discuția telefonică dintre Macron și Zelenski

În cadrul convorbirii telefonice, Emmanuel Macron a vorbit despre coordonarea europeană în materie de asistenţă militară pentru a a avea capacitatea de a răspunde nevoilor de durată ale Ucrainei, a precizat preşedinţia franceză, în contextul în care Kievul susţine că pregăteşte o amplă contraofensivă pentru a relua controlul asupra teritoriilor cucerite de Rusia.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele săptămâni, datorită sprijinului de material militar occidental, în condiţiile în care frontul de a rămas relativ stabil în timpul lunilor de iarnă.

Cei doi şefi de stat au evocat de asemenea viitoarele evenimente internaţionale şi mijloacele prin care acestea ar putea contribui la consolidarea susţinerii internaţionale pentru Ucraina, confirma perspectiva sa europeană şi promova securitatea şi stabilitatea în Europa, a adăugat Palatul Elysée.

Comunicatul Palatului Elysée nu menţionează recenta convorbire telefonică între Volodimir Zelenski şi preşedintele chinez Xi Jinping, prima de la declanşarea ostilităţilor de către Rusia în februarie 2022 şi o evoluţie diplomatică pe care Emmanuel Macron şi-a dorit-o.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite