Atacul Rusiei cu rachete asupra Kievului a fost o încercare de a întrerupe furnizarea de echipamente militare occidentale, susţine Ministerul britanic al Apărării

0
0
92 de zile de r─âzboi Ucraina - Rusia Kiev. FOTO Gettyimages
Foto Getty Images (arhiva)

Atacul Rusiei cu rachete asupra Kievului, lansat duminică dimineaţă, a fost probabil o încercare de a întrerupe furnizarea de echipamente militare occidentale către unităţile ucrainene din prima linie, a precizat Ministerul britanic al Apărării în raportul zilnic de informaţii, pe contul de Twitter.

Ministerul britanic al Ap─âr─ârii a scris c─â rachetele de croazier─â ruse┼čti de tip Kh-101 lansate din aer au lovit infrastructura feroviar─â a Kievului la primele ore ale zilei, duminic─â, ÔÇŁprobabil ├«ntr-o ├«ncercare de a ├«ntrerupe furnizarea de echipamente militare occidentale c─âtre unit─â┼úile ucrainene din prima linieÔÇŁ.

├Än Donbas, luptele grele continu─â ├«n ÔÇŁora┼čul contestat Severodone┼úk, iar for┼úele ruse continu─â ofensiva spre Sloviansk, ca parte a ├«ncerc─ârii de ├«ncercuire a for┼úelor ucraineneÔÇŁ, se mai men┼úioneaz─â ├«n raport.

Dup─â pierderea cruci┼č─âtorului rus Moskva ├«n luna aprilie, for┼úele ruse au mutat probabil mai multe mijloace de ap─ârare aerian─â pe Insula ┼×erpilor din vestul M─ârii Negre, inclusiv sistemele de tip SA-15 ┼či SA-22, se adaug─â ├«n raport.

Aceste arme, au probabil, rolul de a asigura ap─ârarea aerian─â a ÔÇŁnavelor ruse┼čti care opereaz─â ├«n jurul Insulei ┼×erpilorÔÇŁ, subliniaz─â raportul.

ÔÇŁActivitatea Rusiei pe Insula ┼×erpilor contribuie la blocarea coastei ucrainene ┼či ├«mpiedic─â reluarea comer┼úului maritim, inclusiv a exporturilor de cereale ucraineneÔÇŁ, conchide Ministerul britanic al Ap─âr─ârii.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite