Liderul unui sindicat al transportatorilor din Grecia, despre accidentul de tren care a ucis 57 de oameni: Nu există semafoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul morții din Grecia, în care 57 de oameni și-au pierdut viața, pare să fi fost, în realitate, o bombă cu ceas. Tragedia nu l-a luat deloc prin suprindere pe liderul unui sindicat al transportatorilor, care a vorbit despre problemele vechi de peste un deceniu.

Imagine a tragediei feroviare din Grecia
Imagine a tragediei feroviare din Grecia

Apostolos Kavvadas, lider de sindicat în transporturi, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Observator News despre problemele grave cu care se confruntă sistemul feroviar al Republicii Elene.

Nu există semafoare

Sindicalistul a tras un grav semnal de alarmă, dezvăluind că nu există semafoare. Astfel, o mică eroare umană poate duce la astfel de accidente , de mari proporții.

Imaginaţi-vă că nu există semafoare. Nu ştiu dacă aveţi aceeaşi problemă în România, nu cred. Asta a fost o greşeală fatală a şefului de gară pentru că nu a întors o cheie care era responsabilă de direcţia trenurilor. Asta a fost problema. Era nou la acest loc de muncă, chiar dacă are 60 de ani. Principala problemă în acest caz este că suntem în 2023 şi nu a existat un sistem simplu, automatic de stop la greşeala umană.”, a declarat Apostolos Kavvadas.

El a continuat, subliniind că nu există niciun sistem de back-up care să poată repara o greșeală umană. De asemenea, a făcut legătura cu criza economică de care sistemul feroviar grecesc a fost grav afectat și măsurile luate pentru reducerea cheltuielilor.

Toată lumea a aruncat vina pe el, că a făcut acea greşeală fatală, dar ar trebui să vedem în spatele acestui lucru, nu a existat un sistem de backup. (...) Din cauza recesiunii şi crizei economice şi datoriile în care Grecia a fost şi toate astea, noi am tăiat cheltuielile din transportul public şi din alte lucruri publice, în ideea să ne descurcăm bine financiar. Asta este principala problemă. Şi vedem acum consecinţele şi rezultatele.”, a continuat șeful de sindicat.

Peste un deceniu de nereguli

Apostolos Kavvadas a recunoscut că problemele nu sunt de azi, de ieri, ci de mai bine de zece ani.

Problemele în transportul public sunt de mult, nu este o problemă de anul acesta sau din ultimii doi ani, sunt de acum 10, 12 ani, din anii recesiunii şi a crizei economice., a spus bărbatul, în direct, în cadrul jurnalului de știri menționat.

Mai mult decât atât, neregulile au fost mereu aduse la cunoștința oficialilor, care nu au luat nicio măsură.

Erau cunoscute de sindicate, angajaţi, de Ministerul Transportului, comitetul care e responsabil de calea ferată publică ştia, dar nimeni, şi aceasta este o mare problemă în Grecia, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea în aceste lucruri care trebuiau schimbate. Imaginaţi-vă că în 2010 era mai sigur să foloseşti trenul decât în 2023.”, recunoaște sindicalistul.

Potrivit ultimului bilanț, 57 de călători au murit în urma unei coliziuni frontale ce a avut loc între două trenuri, în Tempe (estul Greciei, între Atena și Salonic) în noaptea de marți spre miercuri.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite