Accidentul de tren din Grecia. Ce spune MAE de la București despre victime

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Atena și al Consulatului General Al României la Salonic, s-a autosesizat în contextul accidentul feroviar produs miercuri. 1 martie, în localitatea Tempe, din nord-estul Greciei.

Accident de tren în Grecia FOTO: EPA EFE
Accident de tren în Grecia FOTO: EPA EFE

Accidentul feroviar s-a soldat, potrivit unui bilanț intermediar transmis de către autoritățile elene, cu decesul a 38 de persoane și cu rănirea unui număr de aproximativ 66 de persoane, care au fost transportate la unitățile medicale din apropiere.

În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice și ai consulatului general român au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile elene, pentru a obține informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

”Potrivit informațiilor preliminare obținute de la autoritățile elene, operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, iar datele referitoare la cetățenia persoanelor afectate vor fi comunicate ulterior. MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul celor două misiuni ale României nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Reprezentanții Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile elene, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor”, potrivit MAE român.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul  de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728875; +30 210 6728879, și al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena   +30 6978996222  și al Consulatului General al României la Salonic +30 6906 479076.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite