Kuleba cere armament şi sancţiuni suplimentare după ce Lavrov anunţă o extindere a ofensivei în Ucraina. „Ruşii vor sânge, nu negocieri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba cere miercuri armament şi sancţiuni suplimentare, după ce Moscova a anunţat că-şi lărgeşte ofensiva în Ucraina, relatează AFP.

”Ruşii vor sânge, nu negocieri. Îndemn toţi partenerii să consolideze sancţunile impuse Rusiei şi să accelereze livrările de armament către Ucraina”, scrie într-un mesaj postat pe Twitter Kuleba. 

El reacţionează după ce omologul său rus Serghei Lavrov a anunat că Moscova nu se va mai concentra ”doar” asupra estului Ucrainei şi că negoiceri între cele două ţări nu au ”niciun sens” în situaţia actuală. 

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie. 

”Mărturisirea de către ministrul rus de Externe a visului său de a cuceri şi mai mult pământ ucrainean dovedeşte că Rusia respinge diplomaţia şi se concentrează asupra războiului şi terorii”, continuă minstrul ucrainean. 

Lavrov a anunţat miercuri că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina nu se limitează doar la estul ţării, ci vizează, de asemenea, ”alte teritorii” şi s-ar putea lărgi. 

El a justificat această schimbare evocând o ”geografie diferită” faţă de situaţia care exista pe teren la sfârşitul luimartie, când Moscova a anunţat că vrea să se concentreze asupra estului Ucrainei, după ce a eşuat să cucerească Kievul, capitala ucraiineană. 

Lavrov a mai anunţat că purtarea unor negocieri cu Kievul nu are ”niciun sens în situaţia actuală”. 

Contacte anterioare au ”dezvăluit doar lipsa de voinţă a părţii ucrainene de a discuta în mod serios despre ceva”, a denunţat el. 

Moscova, care bombardează oraşe în întreaga Ucraină, a făcut cuceriri teritoriale în ultimele săptămâni, în Donbas (est).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite