Justiţia franceză recunoaşte în premieră un caz de epuizare la locul de muncă pe fondul plictiselii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Curtea de Apel din Paris a condamnat societatea Interparfums la plata a 50.000 de euro pentru unul dintre foştii săi salariaţi care s-a declarat drept o victimă a monotoniei la locul de muncă.

Este vorba de o premieră în Franţa. Curtea de Apel din Paris a recunoscut sindromul Boreout ca o formă de hărţuire morală şi a condamnat societatea Interparfums la plata a 50.000 de euro pentru un reclamant, relatează cotidianul francez „Le Figaro”.

Boreout, epuizarea ca rezultat al lipsei de activitate şi satisfacţie la muncă, este sindromul opus al Burnout, epuizarea ca rezultat al suprasolicitării.

Faptele datează de acum şase ani. Potrivit actelor depuse în instanţă, reclamantul a făcut o criză de epilepsie la volanul maşinii sale în timp ce era responsabil de servicii generale în cadrul Interparfums. Implicat într-un accident în urma crizei de epilepsie şi având nevoie de  şase luni de recuperare, el a fost concediat pentru absenţă îndelungată de la muncă. Ori, potrivit lui, anume condiţiile de muncă sunt la originea bolii sale. Văzându-se cu tot mai puţine misiuni şi cu sarcini subalterne, el s-a simţit înlăturat şi a intrat în depresie.

„Se presupune existenţa unei hărţuiri morale”, care a dus la o alterare a „sănătăţii sale fizice şi mentale”, a conchis un consiliu de resort în 2018.

Curtea de Apel din Paris a decis săptămâna trecută în favoarea reclamantului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite