Jens Stoltenberg anunță o decizie privind Ucraina la summitul NATO de la Vilnius

0
Publicat:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a promis, în contextul apropierii summitului de la Vilnius, că Alianţa Nord-Atlantică va furniza ajutor suplimentar destinat modernizării armatei ucrainene.

Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE
Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE

Într-o declaraţie publicată miercuri de cotidianul german „Tagesspiegel”, Stoltenberg a spus că la reuniunea din capitala Lituaniei, programată pentru 11 și 12 iulie, statele membre vor adopta un pachet de asistenţă multianuală, pentru a aduce Ucraina la standardele NATO în ceea ce priveşte dotarea armatei.

Acest ajutor va înlesni tranziţia de la o armată ucraineană bazată pe vechiul model sovietic către o forţă modernă ce operează în concordanţă cu standardele NATO, a subliniat Stoltenberg.

În ceea ce privește contraofensiva ucraineană, Jens Stoltenberg a remarcat că, după luni de pregătire militară cu echipamentele NATO, forțele armate ale Kievului reușesc să elibereze din teritoriul căzut în mâinile invadatorilor ruşi.

Șeful NATO a subliniat importanţa sprijinului continuu pentru Ucraina, ţară aflată într-o luptă de apărare împotriva regimului de la Moscova.

Jens Stoltenberg a evidenţiat dificultăţile contraofensivei, printre care terenul accidentat şi minele terestre plantate de forţele invadatoare, relatează agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite