Italia. Un studiu arată că virusul circula cu mult înainte de descoperirea primului caz. Nou bilanţ: numărul deceselor scade semnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţi de coronavirus trataţi de medici la un spital din Bergamo FOTO Getty Images
Pacienţi de coronavirus trataţi de medici la un spital din Bergamo FOTO Getty Images

Primele cazuri de contaminare cu coronavirus în Italia datează din ianuarie, conform unui studiu ştiinţific prezentat vineri şi care aduce noi informaţii referitoare la originea epidemiei într-una dintre cele mai afectate ţări din lume, relatează Reuters.

Italia a început testarea de coronavirus după diagnosticarea primului pacient local, la 21 februarie, în Codogno, o comună din Lombardia. Totuşi, virusul circula deja de câteva săptămâni, potrivit unui studiu.

Stefano Merler, de la Fundaţia „Bruno Kessler”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că institutul său a analizat primele cazuri cunoscute şi a tras concluzii clare din ritmul ulterior de contagiune.

„Ne-am dat seama că existau multe persoane infectate în Lombardia cu mult înainte de 20 februarie, ceea înseamnă că epidemia a început mult mai devreme”, a subliniat el.

„În ianuarie, cu siguranţă, dar poate chiar înainte. Nu vom şti niciodată”, a adăugat Merler, notând că explozia imediată a numărului de cazuri sugerează că virusul a fost adus în Italia mai degrabă de un grup de oameni decât de o singură persoană.

O altă echipă de oameni de ştiinţă afirmă că noul coronavirus a ajuns în Italia din Germania, nu direct din China.

Italia a fost prima mare ţară occidentală care s-a confruntat cu criza provocată de coronavirus, intrând în alertă la sfârşitul lui februarie, la mai bine de două luni de la apariţia primului caz în Wuhan, China.

Italia este a treia cea mai afectată ţară din lume, înregistrând până vineri seară 192.994 de cazuri, dintre care 25.969 fatale.

Bilanţul anunţat pentru ultimele 24 de ore este de 3.021 de cazuri şi 420 de decese. Joi seară, autorităţile italiene au anunţat un bilanţ de 464 de decese şi 2.600 de cazuri.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite