Întâlnire istorică. Joe Biden, primit de Regele Charles la castelul Windsor FOTO VIDEO

0
Publicat:

Joe Biden, președintele SUA și Regele Clarles al III-lea s-au întâlnit luni la palatul Windsor și au abordat probleme legate de schimbările climatice.

Joe Biden s-a întâlnit la castelul Windsor cu regele Charles al III-lea, fiind prima întâlnire dintre cei doi, știut fiind că președintele SUA a lipsit la încoronarea noului monarh britanic, scrie news.sky.co.

Anterior, Biden s-a întâlnit cu premierul Rishi Sunak, în Downing Street, o întâlnire de 38 de minute la care s-a concluzionat că relația dintre SUA și Marea Britanie este "solidă ca o stâncă".

"Prim-ministrul și președintele Biden au convenit să organizeze în octombrie prima reuniune la nivel pentru a impulsiona progresul în cadrul Declarației atlantice. De asemenea, prim-ministrul a făcut o actualizare cu privire la Summitul britanic privind inteligența artificială care va avea loc în această toamnă și a salutat sprijinul ferm al președintelui pentru această inițiativă", se arată în comunicatul guvernului britanic.

În încheierea comunicatului se arată că liderii "au convenit asupra importanței prieteniei lor și a continuării dialogului strâns pe care l-au avut în aceste câteva luni".

Biden și Sunak se vor întâlni din nou în octombrie pentru discuții privind cooperarea economică

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite