Insula italiană de unde poți pleca cu o capră gratis. Este invazie!

0
Publicat:

Insula italiană este invadată de atât de multe capre, încât localnicii îi roagă pe oameni să plece pe mare cu cât mai multe capre pe care le pot prinde.

image

Alicudi este cea mai puțin locuită, dacă e să numărăm oamenii, dintre cele șapte insule Eoliene care plutesc în largul coastei nordice a Siciliei, scrie nypost.com.

Aici trăiesc aproximativ 100 de locuitori și circa 600 de capre sălbatice, potrivit CNN.

Deoarece autoritățile locale nu au reușit să gestioneze populația tot mai mare de capre, primarul Riccardo Gullo a anunțat un program de „adopție de capre", care va permite persoanelor care fac o cerere oficială să ia până la 50 de capre.

Animalele au fost introduse pe insulă în urmă cu aproximativ 20 de ani de către un fermier care le-a eliberat, iar de atunci s-au reprodus într-un ritm alarmant și au pus stăpânire pe oraș.

De atunci, turmele de capre au invadat zonele rezidențiale, au invadat casele, au devorat flora locală și au dărâmat zidurile de piatră.

Solicitanții trebuie să trimită cererea prin e-mail către autoritatea locală până la 10 aprilie și să plătească aproximativ 17 dolari pentru o taxă de timbru pentru a o oficializa.

Distribuirea va continua până când turma autohtonă va fi redusă la un număr controlabil - ideal ar fi în jur de 100 -, dar vor fi lăsate câteva exemplare pentru a poza pentru turiști.

Cei aleși vor avea la dispoziție 15 zile pentru a prinde și a îndepărta caprele de pe insulă.

Am primit vești de la zeci de persoane de când am anunțat acest lucru”, a declarat Gullo pentru CNN, inclusiv de la un fermier de pe insula vecină Vulcano, care produce brânză de capră.

Cu toate acestea, el speră ca burgerii de capră să nu se regăsească în meniurile celor care le vor luat de pe insulă.

„În mod ideal, am dori ca oamenii să încerce să domesticească animalele, mai degrabă decât să le mănânce.”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite