Înregistrarea unei bătălii haotice în tranșee: un luptător Wagner pare să-și împuște propriul camarad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O înregistrare video a unei bătălii în tranșee pare să arate un luptător din grupul de mercenari Wagner ce luptă de partea Rusiei împușcându-și unul dintre proprii camarazi, relatează Insider.

Luptă în tranșee între luptători Wagner și soldați ucraineni FOTO Telegram/Anton Gerashchenko/Inside
Luptă în tranșee între luptători Wagner și soldați ucraineni FOTO Telegram/Anton Gerashchenko/Inside

Înregistrarea video, distribuită marți de consilierul guvernamental ucrainean Anton Gerașcenko, oferă o vedere de sus a soldaților care se deplasează unii spre alții prin tranșee, într-un câmp de luptă marcat de explozii.

Gerașcenko a explicat că imaginile provin de la brigada ucraineană 92, care luptă în apropierea orașului Bahmut, epicentrul unor luptelor intense și sângeroase de luni de zile.

Potrivit oficialului ucrainean filmarea i-a fost trimisă de un soldat ucrainean care a susținut că aceasta surprinde recuperarea reușită a unei tranșee de la forțele rusești. Nu este clar când a fost făcută.

Partea inamică sunt luptători din grupul paramilitar Wagner.

Grupul voluntar de monitorizare GeoConfirmed a identificat, de asemenea, soldații din înregistrare ca fiind din Wagner, ai cărei luptători au avut rolul principal în ofensiva rusă din Bahmut.

La începutul clipului de cinci minute și jumătate, partea identificată ca fiind ucraineană are soldați în trei din cele patru secțiuni ale tranșeei întretăiate, cu partea rusă în stânga.

Poziția soldaților ruși și ucraineni în tranșee la începutul videoclipului, potrivit GeoConfirmed
Poziția soldaților ruși și ucraineni în tranșee la începutul videoclipului, potrivit GeoConfirmed

Rușii se deplasează încet spre ucrainenii care stau în așteptare, iar unul dintre ei se retrage rapid după ce pare să fi fost împușcat. Un altul nu se mișcă și este posibil să fie mort.

Un soldat rus care avansa în tranșee ajunge la soldatul care s-a retras și pare să-l împuște.

Momentul în care un soldat rus pare să tragă într-un camarad
Momentul în care un soldat rus pare să tragă într-un camarad

Luptătorul aparent rănit este văzut ulterior târându-se.

Puțin mai târziu, cele două tabere se adăpostesc în timp ce își dispută controlul asupra zonei centrale. De partea rusă, unul dintre soldați pare să își împingă camarazii mai aproape de ucraineni în încercarea de a-i determina să avanseze.

Un soldat identificat ca fiind rus pare să împingă un camarad mai aproape de trupele ucrainene
Un soldat identificat ca fiind rus pare să împingă un camarad mai aproape de trupele ucrainene

În continuare, soldații din ambele tabere sunt văzuți trăgând unul în celălalt. Unul din partea rusă este văzut târându-se de-a lungul tranșeei din care a venit, iar un altul trece pe lângă el, părând să o fi luat-o la fugă.

Soldați din ambele tabere sunt uciși.

La sfârșitul filmării, cel puțin doi ruși sunt încă la colțul cu ucrainenii și se mișcă, în timp ce în apropiere, în alte tranșee, mai sunt alți ucraineni rămași în viață.

Grupul de mercenari Wagner, renumit pentru brutalitatea sa, a trimis zeci de mii de luptători mercenari în Ucraina și, de asemenea, a recrutat masiv din închisorile rusești.

Nu ar fi primul caz de luptători Wagner care se împușcă între ei.

Cei din Wagner care au fost capturați de Ucraina au declarat că oricine dădea dovadă de slăbiciune pe câmpul de luptă era împușcat de proprii comandanți. Un fost membru a declarat că liderii grupului au împușcat soldații care au refuzat să lupte în Ucraina pentru a-i descuraja pe noii recruți.

Rusia a pierdut circa 30.000 de soldați la Bahmut, potrivit estimărilor unor oficiali occidentali.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite